Tunceli Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan polis karakoluna bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası çıkan çatışma devam ederken, olay yerine ambulansların sevk edildi.

Tunceli'deki polis karakoluna terörisler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında karakol önünde nöbet tutan polis memuru ağır yaralandı. Saldırı sonrası ormanlık alana kaçan terörisleri yakalamak için güvenlik güçleri operasyon başlattı. Teröristlerin kaçtığı bölgeler termal kameralarla sürekli taranarak yoğun ateş altına alındı. Ağır yaralanan polis memurunun askeri helikopter ile Elazığ Fırat üniversitesi araştırma hastanesine kaldırılarak ameliyata alındığı öğrenildi.

Cumhuriyet mahallesinde bulunan Şehit Cemalettin Özdemir Polis Karakoluna saat 22.00 sıralarında teröristler tarafından saldırı düzenlendi. 3 terörist uzun namlulu silahlarla iki ayrı bölgeden polis karakoluna ateş etti. Açılan ilk ateşte karakol önünde nöbet tutan polis memuru İsa Çağlıoğlu ağır yaralandı. Güvenlik güçlerinin ateşe karşılık vermesi sonucu teröristler polis lojmanlarına da ateş ederek ormanlık alana kaçtı. Yaralı polis memuru İsa Çağlıoğlu'na ilk müdahale ambulans ile kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Durumu ağır olan polis memuru daha sonra askeri helikopter ile Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındığı öğrenildi.

3 teröristlerin Çığ köyü istikametindeki ormanlık alana kaçtıklarının beleirlenmesinin ardından güvenlik güçleri operasyon başlattı. Bölgeye gelen polis özel hareket timleri ormanlık alana kaçan terörisleri ile sıcak temas sağladı. Ormanlık alanda terörisler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma yaklaşık 1 saat sürdü. Bölge termal kameralarla sürekli taranarak bölge yoğun ateş altına alındı. Çatışma esnasında bölgeye zırhlı araçlar ile yeni birlikler gönderilirken çatışmaların gece yarısından sonra da aralıklarla devam ettiği bildirildi. Cumhuriyet mahallesinin bütün giriş çıkışları ile şehir merkezinin bütün çıkışları polis ekipleri tarafından tutuldu.

Saldırı sonrası karakol çevresinde yapılan incelemede teröristleri uzun namlularla saldırı yaptıkları öğrenilirken olay yerinde 40 adet boş kovan bulundu. Teröristlerin bu saldırıyı 13 Ekim'de Tunceli Ovacık’ta yaşanan çatışma sonucu 4 PKK’lının öldürülmesi olayına karşılık olarak misilleme eylemi olarak düzenledikleri tahmin edildiği bildirildi.