Başbakan Erdoğan, Balıkesir'in Gönen ilçesinde belediye başkanlığı binasının hizmete açılış töreninde toplanan vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan, konuşmasında Yalçınkaya'nın açıklamalarına isim vermeden tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, "Biz büyük bir milletiz büyük ve kadim bir medeniyetin varisleriyiz. Biz büyük düşünmek, büyük adımlar atmak zorundayız. İşte görüyorsunuz bu milleti on yıllar boyunca küçük meselelerle oyalayanlar kendi şahsi hırsları için bu millete bedel ödetenler bu ülkenin büyümesini gelişmesini kalkınmasını hazmedemeyenler dün olduğu gibi bugün de suyu bulandırmak için hareket geçtiler." dedi.

"MAKAMLARINI İL BAŞKANLIĞI GİBİ KULLANABİLME CÜRETİNİ GÖSTERİYORLAR"

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Biz anayasa değişikliği halk oylaması öncesinde milletimize bir söz verdik. Dedik ki Türkiye'de artık 'üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü' geçerli olacak. Hukuk belli zümrenin belli bir kitlenin belli siyasi görüşlerin arka bahçesi değil, Türkiye'nin bahçesi olacak. Milletin bahçesi olacak dedik. Ve bundan rahatsız oldular. Milletimiz de 12 Eylül'de takdirini ne yaptı dedi ki 'evet hukuk milletin bahçesi olacak.' Yüzde 58 böyle dedi. Yüzde 42 buna hayır dedi. İşte milletin bu kararını hazmedemeyenler, değişimi dönüşümü içlerine sindiremeyenler, cübbeleri üzerlerinde olduğu halde siyaset yapmaya devam ediyorlar."

"CÜBBENİ ÇIKAR GEL"

Başbakan Erdoğan, "Bizi yargıyı siyasallaştırmakla itham edenler, şu anda kendi oturdukları makamları bir siyasi partinin il başkanlığı gibi kullanabilme cüretini gösteriyorlar. Kendilerini Cumhuriyetin tek ve yegane sahibi zannediyorlar. TBMM'nin üzerinde kendisini görme gayreti içerisinde olanlar var. Eğer kendini o seviyede görmek istiyorsan sana bu millet bir şey söyler güveniyorsan kendine gelecekteki makam hesaplarını yapma. Çıkar cübbeni gel siyaset meydanında bu mücadeleye gir. Adama bunu söylerler." dedi.

"TBMM'YE KİMSE EMİR VEREMEZ"

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet'in, cumhurun rejimi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İşte önümüzdeki hafta 87. kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet adı üstünde cumhurun rejimidir. Yani sizin rejiminizdir, milletin rejimidir. Cumhuriyetin sahibi millettir. Hiç kimse kendisini milletin hür iradesiyle seçtiği egemenliği kalkıp da kendi eline alamaz. Orada egemenlik milletindir. TBMM'ye, siyasi partilere, milletvekillerin kimse kalkıp da emir veremez. Talimat veremez, onları korkutamaz, tehdit edemez. Hiç kimsenin kendisini yasama ve yürütme erklerinin üstünde görme onlara istikamet çizme yetkisi yoktur ve olamaz. Ortada demokrasiye yönelik ciddi bir üslup hatası var."

"CHP'DE ESKİ HAMAM ESKİ TAS"

Başbakan Erdoğan, "Ortada TBMM'ye yönelik çok ciddi bir tehdit var. Aynı zamanda yürütmeye yönelik de bir tehdit var. Zira yüzde 65 parlamentoda çoğunluğa sahip bir iktidar partisini sürekli bakıyorsunuz kullandıkları bazı ifadelerle tehdit etme gayreti içerisinde olanlar var. Ortada milletin takdirine milletin teveccühüne yönelik çok ciddi bir hazımsızlık var. TBMM, başkanı aracılığıyla gereken cevabı vermiştir. Siyasi partiler gereken cevabı vermiştir." dedi.

Başbakan Erdoğan, "Ancak CHP kendisini de kendi varlığını da kendi yetkisini de hedef alan bu tavır karşısında ne yazık ki her zaman yaptığını yapmış statükodan yana tavır almıştır. CHP'den biz millet lehine bir duruş beklerdik. CHP, her zamanki gibi demokrasi ve sivil siyaset tarafında pozisyon alamamıştır. CHP her şeyin eskisi gibi olduğunu zihniyetin değişmediğini bir kez daha ispat etti. Yani CHP'de eski hamam eski tas." şeklinde konuştu.