AK Parti'li Zafer Üskül'ün "Devlet çocukları alır" açıklaması yankı buldu. Bakan Kavaf, ilköğretime türbanla giden öğrencilerin devlet korumasına alınabileceğini söyledi.

İlköğretime çocuklarını türbanla göndermekte ısrar eden velilere karşı hükümet adım atma arefesinde. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün, "Devlet çocukları alır" açıklamasına bir destek de Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'tan geldi:

"Biz mahkemenin tedbir kararından sonra çocukları korumamız altında alabiliriz. O konuda hiçbir engel yok, sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun."

Kavaf, Küresel Eylem İçin Parlamenterler (PGA) Kuruluşunun Conrad Otel'de düzenlenen ''Kadının Güçlendirilmesi ve Beşeri Güvenliğin İnşası'' konulu 32. Yıllık Toplantısında verilen arada türbanlı ilköğretim öğrencileriyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

"KORUMA ALTINA ALABİLİRİZ"

Bir gazetecinin Üskül'ün açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Kavaf, şunları kaydetti:

''Biz mahkemenin tedbir kararından sonra çocukları korumamız altına alabiliriz. O konuda hiçbir engel yok, sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun. Aileler çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getiremiyorlarsa yasalar da buna izin veriyor. Çocukların, devletin koruma ve kollama altına alınması için yasalar izin veriyor. Zaten çocukların orada hırpalanması söz konusuysa ve hırpalanmaya devam edecekse, tabii biz koruma altına alabiliriz.''

ÜSKÜL NE DEMİŞTİ?

Hürriyet gazetesine konuşan Zafer Üskül'ün açıklamaları gündeme ourmuştu. Üskül Üskül, “Bu iş daha ileriye giderse, aile çocuğu baskı altına alıp öğrenim özgürlüğünü engelliyorsa devlet o çocuğu alır ve öğrenim görmesini sağlar” demişti.