Amcasının eşini öldüren yeğen Ayhan Gülep ile suç ortaklarının kan donduran planı...
İstanbul’da amcasının eşi Gülhanım Gülep’i öldürüp cesedini halıya saran yeğen Ayhan Gülep ile suç ortaklarının; işadamı amca Nurettin Gülep ile 13 yaşındaki kızı Meryem Gülep’i de öldürüp betona gömmeyi planladıkları anlaşıldı. Jandarma, baba ile kızın rehin tutulduğu Kuştepe’deki bodrum katta 4 torba kireç buldu. Odalardan birinin ise yarım metre kazıldığı tespit edildi. Nezir Reçber’in ayrıca 4 torba çimento siparişi verdiği belirlendi. Ancak ev sahibinin şüphelenmesi üzerine fidyecilerin plandan vazgeçtiği öğrenildi.

Ayhan Gülep, ablasının eşi Nezir Reçber ve kardeşi Ferdi Reçber ile Nurettin Gülep’i 400 bin TL fidye karşılığı kaçırmayı kararlaştırmış; 8 Ekim’de villaya giden zanlılar; amca, eşi Gülhanım Gülep ve kızı Meryem’i rehin almıştı. Fidyeciler, 6 gün rehin tutulan amcayla kızını 50 bin TL’ye anlaştıktan sonra serbest bırakmıştı. Yapılan operasyonda fidyeciler tutuklanırken, Gülhanım Gülep’in öldürüldüğü anlaşılmıştı.

Gülhanım Gülep dün Hasköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Meryem Gülep ile Çanakkale’de askerlik yaparken annesinin ölümünü haber alan ağabeyi Halil Gülep fenalık geçirdi.