MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde tatilini geçiren 51 yaşındaki Alman turist Angelika Bottorel, mavi tur sırasında kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi.

Alman Angelike Bottorel, İngiliz eşi Brain (46) ve oğlu John Bottorel (15) ile bugün tatil için Bodrum'a geldi. Bottorel Ailesi, Bodrum Limanı'ndan kiraladıkları ‘Flash 7’ isimli gulet tekneyi bir haftalığına kiralayarak, mavi tura çıktı. Saat 17.00 sıralarında Bodrum'un 4 mil açığındaki Karaada önlerine geldiklerinde John Bottorel, annesini yemeğe çağırmak için kamarasına gitti. Kapıyı ısrarla çalmasına rağmen ses gelmeyince, merak edip içeri giren John Bottorel, annesini yerde hareketsiz şekilde yatarken bulunca, Bodrum Deniz Kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede tekneye ulaşan Bodrum Deniz Kurtarma ekipleri, kalp kirizi geçirdiği belirlenen kadını tüm çabalara rağmen yaşama döndüremedi. Angelika Bottorel'in Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan cesedi daha sonra otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Eşini kaybetmenin şokunu yaşayan Brain Bottorel, “Gün boyunca denize girdi. Angelika, çok neşeliydi. Ancak, akşama doğru yorgun olduğunu söyleyip, dinlenmek için kamarasına çekildi. Sonrasında ise kendisini kaybettik. Hala öldüğüne inanamıyorum” dedi.