CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda uzlaşma sağlanamamasıyla ilgili olarak, "Uzlaşamama, kimden kaynaklanıyor? Benim meydanlarda söylediğim belli. Her söylediğimizin arkasındayız. Ama meydanlarda söz verip de sözlerinin arkasında durmayan kim?
Öncelikle bunun sorgulanması gerek. Ne söylediysem Kemal Kılıçdaroğlu olarak, bugün de aynı şeyi söylüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Pembe Köşk’teki "İsmet İnönü, Defterlerle Bir Yaşam" konulu fotoğraf ve belgeler sergisinin açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını
yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin başörtüsü konusunda uzlaşma sağlanamamasıyla ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Uzlaşamama, kimden kaynaklanıyor? Benim meydanlarda söylediğim belli. Her söylediğimizin arkasındayız. Ama meydanlarda söz verip de sözlerinin arkasında durmayan kim? Öncelikle bunun sorgulanması gerek. Ne söylediysem Kemal Kılıçdaroğlu olarak, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Ama bir de dönsün sayın Başbakan kendisine sorsun bakalım. Meydanlarda ne söyledi? Verdiği sözün arkasında duruyor mu, durmuyor mu? Dokunulmazlık sözünü kim verdi? Sayın Başbakan vermedi mi? YÖK’ten şikayet eden sayın Başbakan değil miydi? Sayın Başbakan bugüne kadar kamuda ilk ve orta öğrenimle ilgili olarak bir açıklama yaptı mı? Yapmadı. Niçin sayın Başbakan’a soru sorma cesaretini kimse gösteremiyor? Sayın Başbakan kral mı? Sayın Başbakan elinde silahla mı geziyor?, sayın Başbakan korumalarıyla geziyor. Medya, korumalarından mı korkuyor soru sormaya?

Bize gelince her türlü soru soruluyor. Ama ona gelince kimse soru soramıyor. Bu demokrasi değil. Kimse yargısız infaz yapmasın. CHP öteden beri dik duruyor. Her söylediği sözün de arkasındadır. Hiç kimse bunun aksini kanıtlayamaz. Ama ben sayın Başbakan’ın verdiği sözlerin arkasında durmadığını, her yerde, her ortamda sayın Başbakan’ın önünde de kanıtlayabilirim."

Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra serginin açılışı için gerçekleştirilen törene geçti.

Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Sekreteri Önder Sav da açılış için Pembe Köşk’e geldi.