Van'da geçen çarşamba günü polisle girilen çatışma sonrası ele geçirilen minibüste bulunan çok sayıda silah, el bombası, patlayıcı ve mühimmat, basına gösterildi.

Süphan Mahallesi'nde geçen çarşamba günü sabaha karşı Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekibine, devriye görevi sırasında bir minibüsten ateş açılmış, yaşanan çatışma sonrası polise saldıran kişi minibüsü bırakarak olay yerinden kaçmıştı. Minibüste yapılan aramada un ve makarna torbaları arasında bulunan arı kovanları içersinde de bir cephanelik ortaya çıkarılmıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan inceleme sonrası malzemeler basın mensuplarına gösterildi. Van'da ilk defa bu kadar yüklü miktarda mühimmatın ele geçirildiği belirtilirken, patlayıcının Hakkari’nin Geçitli Köyü’nde yola döşenen ve 9 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan mayından en az 8 kat daha fazla etkili olacağı ifade edildi.

Yapılan inceleme sonrası minibüste 65 savunma tipi el bombası, 132 el bombası tapası, 3 Bixi marka ağır otomatik tüfek, 1 Kalaşnikof tüfek, 1 Browning marka tabanca, 5 Brovning marka tabancaya ait şarjör, 24 adet RPG 7 roket sevk motoru, 17 adet RPG 7 anti tank roketi, 10 adet RPG 7 anti personel roketi, 13 rulo halinde infilak fitil, 4 dürbün, 26 kilo 150 gram A4 plastik patlayıcı, 4 bin çeşitli silahlara ait mermi ve yaşam malzemesi ve gıda olduğu belirlendi. Olaydan sonra kaçan şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Olaydan sonra kaçan şüpheli ise aranıyor. Patlayıcının Hakkari’nin Geçitli Köyü’nde yola döşenen ve 9 kişinin ölümüne neden olan mayından en az 8 kat daha fazla etkili olacağı ifade edildi.