Fenerbahçe maçını sordular!..
G.Saray'da ikinci Hagi dönemi!Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Gheorghe Hagi kendisini sarı kırmızılı kulübe bağlayan imzayı attı..
Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'ndaki imza töreni başladı.
Basın toplantısında ilk olarak söz alan Yönetici Yiğit Şardan şunları söyledi:

"Evine hoşgeldin Hagi"
"Rijkaard ile yolları ayırınca oturup alternatifleri inceledik. Bunların içinde sizlerin çok iyi tanıdığı isimler de vardı. Ancak biz sezon ortasında göreve gelecek kişinin içimizden biri olmasını istedik. Yani Galatasaray'ı iyi bilen, Florya'da yolunu kaybetmeyecek birisi... Bunun üzerine birinci isim Terim'di, ikinci isim Hagi'ydi. İlk teklifi Terim'e yapmamızın nedeni şu anki futbolcuları iyi tanımasıydı. Önce salı gecesi ardından çarşamba günü görüştük. İlk görüşmeyi ise Adnan Sezgin yaptı. Terim 12 saat süre istedi. İkinci görüşmede Terim ailesiyle görüştüğünü ve ailesinin Türkiye'de çalışmasını istemediğini belirtti.Bu kısım 5 dakika sürdü. Kalan 1 saat 55 dakikada Galatasaray'ı konuştuk. Gazetelerde yer aldığı üzere Adnan Sezgin ile çalışmak istemediği veya başka şartlar sunduğu haberleri doğru değildir."
"Terim'den sonra Hagi ile görüştük. Tugay Kerimoğlu ile çalışıp çalışmayacağını sorduk, o da çalışacağını söyledi. Ardından da Tugay'a sorduk o da görevden kaçmayacağını söyledi. Bunlar dışında yazılan herşey yalandır."


Hagi neden kabul etti?
Galatasaray'in yeni teknik direktörü Hagi ise Lig TV'den Bahri Havadır'ın "Böyle zor bir zamanda Galatasaray'ın teklifini neden kabul ettin?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Öncelikle herkese hoşbulduk diyorum. Demek ki Galatasaray'da yaptıklarım unutulmamış ki bu teklif geldi. Zor bir durumda G.Saray'ı seçmemin nedeni, 1996'da G.Saray'ı seçmemle aynıdır. Çünkü büyük bir kulüptür, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi kulüplerinden biridir. Galatasaray'Da teknik direktörlük yapmak büyük bir şereftir. Hassas bir dönem olduğunu biliyorum. Ama elimden geleni yapacağım ve herşeyin iyi olacağına inanıyorum. Potansiyel olmadığını düşünseydim buraya gelmezdim. Galatasaray'ın potansiyeli var, bunun için buradayım. Ümit ederim ki Rİjkaard'dan daha iyisini yaparım. Önümüzdeki sezonda da Avrupa liglerinde oynarız diye düşünüyorum. Tugay'a da yanımda olduğu için teşekkür ederim. Takımdayken en iyi arkadaşlarımdan biriydi. O da benim gibi şampiyondur. Bu yuvanın insanlarıyız. Bütün bu güveni oyunculara da taşıyacağımızı düşünüyorum."

"Kadıköy'e kazanmaya gidiyoruz"

"Kadıköy'e çok güzel işler yapmaya gidiyoruz. 3 puan istiyoruz. Ama bunun arkasında Galatasaray'ın tarihi, herşeyi var. Benim buraya gelişim genel bir iş yapmak, tek bir derbi kazanmak değil. Ben Galatasaray'ı zirveye çıkarmak için geldim. Ligde her maç önemlidir. Kadıköy'deki her maç zor geçmiştir. Fenerbahçe'ye saygımız büyük ama biz de Galatasarayız. Sahaya kazanmak için çıkacağız."
"O ruhu geri kazandıracağım"

"Buradaki sorunları çok iyi biliyorum ve benim felsefem tektir: Çok kollektif bir takım oluşturacağım. Oyuncularıma güvenim sonsuzdur ama oyuncular her zaman takım için çalışmalıdır. Takım olarak kazanırız, takım olarak şampiyon oluruz ama takımdaki oyuncu farkı yaratır. Önemli olan takıma o ruhu kazandırmak. Bunun için çalışacağım. Antrenmana bile zevkle gelecek oyuncular. Felsefem budur."

"Tugay da benim gibi şampiyon"

"Tugay’a benim yanımda olduğu için teşekkür ederim. O dönemki takımda en iyi arkadaşlarımdan biriydi. Benim gibi ve diğerleri gibi bir şampiyondur. Biz bu yuvanın insanlarıyız. Burayı çok iyi tanıyoruz. Bütün bu güvenimizi oyunculara da taşıyacağımı düşündüğümüz için buradayız."

"Yeni Arda'lar gelecek"

"Romanya’daki futbol akademim şu an çok genç. Yeni doğan bir çocuk gibi. İlk önce A takımda yapacağımız işlere bakmam gerekiyor Tugay’la birlikte. Bir önceki görev dönemimde 7 ay çalışmadan sonra Göteborg’a karşı bir maç kazandık ve o maçta 7 tane PAF takımdan oyuncumuz vardı. Gözüm bir taraftan da orada olacak tabi ki. Biz her zaman gözümüzü gençlere dikeceğiz. Bugünkü kaptanımız Arda gibi oyuncular onların arasından yetişecektir."
Sözleşme süresi 2012 Mayıs'a kadar
Yiğit Şardan, "Sözleşme süremiz 2011-2012 sezonu sonuna kadar. 2012 Mayıs'ına kadar olmasının sebebi bizim yönetimin süresinin doluyor olmasıdır" dedi.
Şardan, Hakan Şükür ile ilgili bir soru üzerine "Arzumuz Hakan Şükür'ü bu kulübe kazandırmak" diye konuştu.