HAK ve Eşiklik Partisi (HEPAR) lideri Osman Pamukoğlu, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına sıcak baktıklarını ifade etti. ‘Tek tip askerlik’ ile ilgili de konuşan Pamukoğlu, paket formül önerdi.
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki teşkilatların seçim hazırlıklarını yerinde incelemek üzere bölgede inceleme gezilerine başladı. HEPAR İl Yönetimi'nin organizasyonunda basın mensupları ile biraraya gelen Pamukoğlu, ilk durağı olan İzmir'de gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu. Son günlerin en tartışmalı konularının başında gelen türban meselesine değinen Osman Pamukoğlu, türbanın, yüksek öğrenimde serbest bırakılmasına sıcak baktıklarını ifade etti.

SADECE ÜNİVERSİTEDE SERBEST OLSUN
Pamukoğlu, günlük yaşamda karşılaşılan sorunların bir kenara itilerek, türban meselesinin sürekli gündemde tutulmasına anlam veremediklerini belirterek, “HEPAR olarak, insanların giyim tarzları ile ilgilenmiyoruz ancak türban ile başörtüsünün ayrı değerlendirilmesi taraftarıyız. Her ne kadar türban siyasi bir simge olsa da üniversite çağına gelen genç kızlarımızın türban ile derslere girmesine hoşgörü ile bakabiliriz ancak türbanın ilköğretime ve kamusal yaşama sokulmasına da bir o kadar karşıyız. Türban ile derslere girilmesinin ürkütücü boyutları olduğunun farkındayız. Bu formül sadece üniversite ile sınırlandırılırsa bizim açımızdan bir sıkıntı olmaz” dedi.

CHP HATA YAPTI
Türban sorununun, siyasi partilerce ranta dönüştürüldüğünü savunan Osman Pamukoğlu, referandum sürecinde, AK Parti'ye türbanın çözümü konusunda misilleme yapan CHP'nin de büyük bir yanlışın içine girdiğini söyledi. Pamukoğlu, “Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından dondurulan, karara bağlanan bir sorunu yeniden gündeme taşıdılar. Onlar da bu konudan siyasi rant sağlama amacına düştü ancak hatanın farkına vardılar. Şimdi de hükümetin yapmakta zorlanacağı projeleri öne sürerek paket oluşturmaya çalışıyorlar. Yanlış attıkları adımları, yanlış yollara girerek pekiştiriyorlar” diye konuştu.

TEK TİP ASKERLİK İÇİN ‘PAKET’ FORMÜLÜ
Siyasi gündemi meşgul eden ‘tek tip askerlik' konusunda da değerlendirmelerde bulunan HEPAR lideri Osman Pamukoğlu, TSK bünyesinde barınan 750 bin asker sayısının acilen 250 bine indirilmesi gerektiğini söyledi. Pamukoğlu, şunları söyledi:
“Tek tip askerlik formülüne iki yıl önce parti programımızda yer verdik. Askerlik konusundaki bu çalışmalar büyük bir projeyi gerektiriyor. Sürenin kısaltılması ya da eşitlenmesi bu projenin sadece bir dilimi olabilir. Elinde tüfek tutan 700 bin askere ihtiyacımız yok. Seferberlik halinde zaten milyonlarca askeri 3 ayda savaşa hazırlayabilecek güçteyiz. Asker sayımız fazla ama dağdaki eşkıya hala orada duruyor. Asker sayımız 200 bine indirilmeli ve terör ile mücadele için özel eğitimli 20 bin asker yetiştirilmeli. Askerlik sürelerinin farklı olması adil değil. Süre herkes için 6 veya 9 ay olarak belirlenmeli. Terörü ve iç tehditleri bitirmek istiyorsak sayıyı 200 bine indirmeli ve 20 bin özel eğitimli asker ile kendimizi savunmalıyız. Bu paket formül hayata geçmedikçe sıkıntı giderilemez.”