CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ''Biz CHP olarak dokunulmazlığın kaldırılması için başından beri mücadele veriyoruz. Şimdi cezaevinde 3 yıldan beri bulunanları milletvekili yaparak dokunulmazlık vermek biraz yanlış olur" dedi.

Çorlu Belediyesinin danışma kurulu toplantısına katılan İnce, burada toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyu yoklamalarının çoğunlukla halkı etkilemek için yapıldığını ifade ederek, CHP'nin anketlerde üst sıralarda yer aldığını belirtti.

Yaklaşan genel seçim öncesi iyi çalışmaları gerektiğini kaydeden İnce, ''Ülkemizde genel seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Bu süreçte biz CHP'liler olarak çok iyi çalışmalıyız.'' dedi.

YÜKSEK YARGI FETHEDİLMEK İSTENİYOR

AK Parti'nin yüksek yargıya müdahale ettiğini ileri süren İnce, genel seçimlerde iktidar olmak ve yargıyı rahatlatmak istediklerini söyledi.

İnce şöyle konuştu:

''İktidar partisi, Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesini kuşatmak istiyor. Yüksek yargı ele geçirilerek fethedilmek isteniyor. Bizler, seçim sürecinde ülkenin gerçeğini yüzeye çıkartmak istiyoruz. Ülkenin gündemi yoksulluk, işsizlik ve insanların açlığıdır. 300 bin öğretmenin atanamayarak açıkta kaldığı ülkemizde, insanlarımızın durumu kötü. Medya susturuldu ve muhalefete baskı yapılıyor. Yaşanan bütün bu sorunların tek sorumlusu başbakandır. Genel seçimde tek başımıza iktidar olmak ve ülkeyi içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtarmak istiyoruz.''

SANIKLARA DOKUNULMAZLIK YANLIŞ OLUR

Cezaevinde bulunan kişilerin CHP tarafından milletvekili gösterileceği yönündeki söylentilere de yanıt veren İnce şunları kaydetti:

''Biz CHP olarak dokunulmazlığın kaldırılması için başından beri mücadele veriyoruz. Şimdi cezaevinde 3 yıldan beri bulunanları milletvekili yaparak dokunulmazlık vermek biraz yanlış olur. Biz yanlışlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye'de insanlar, Hitler dönemindeki Almanya'da yaşanan faşizmi yaşıyorlar. Binlerce insanın telefonu dinleniyor.''