Aynı olayda hayatını kaybeden İHA muhabiri Güneş’in helikopter düşmeden önce çektiği fotoğraflar, görüş mesafesinin neredeyse sıfır olduğunu gösteriyor. Ayrıca fotoğraflardaki saat bilgileri de helikopterin rotasından sapmadığını ortaya koyuyor.

MUHSİN YAZICIOĞLU FOTO GALERİ

Geçen yıl 25 Mart’ta BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu helikopter Kahramanmaraş üzerinde düştü. Enkaza uzun saatler ulaşılamayan acı olayda Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişi hayatını kaybetti. Helikopterin düştüğü bilgisi yetkililere saat 15.55’te ulaştı. Dün ise o gün saat 14.51’de çekilen kareler ilk kez yayımlandı. Bu kareleri olayın ardından, cep telefonunun şarjı bitene kadar enkazın bulunabilmesi için büyük çaba harcayan İHA Muhabiri İsmail Güneş çekmişti. TBMM Araştırma Komisyonu’nun incelemeye aldığı fotoğraflar, birçok iddianın ortaya atıldığı kazanın nedeniyle ilgili önemli ipuçları da verdi. Böylece Güneş, bu görüntülerle komisyonun olaya ilişkin bazı şüpheli konuları aydınlatmasına ölümünden sonra bile yardımcı oldu.



‘Rotadan çıktı’ iddiası çürüdü

İHA muhabirinin kaza öncesi anlarına ilişkin görüntülerini inceleyen komisyon, bu fotoğraflardaki dış görüntüler ile uydu görüntülerini karşılaştırarak helikopterin rotasında uçmadığı iddialarını çürüttü. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden kiralanan helikopterle helikopterin uçuş güzergahında inceleme uçuşu gerçekleştiren komisyon, rota boyunca yaklaşık 300 fotoğraf çekti. Bu fotoğraflar ile Güneş’in fotoğraflarında yer alan saat bilgileri karşılaştırılınca rotada bir sapma olmadığını tespit edildi.



Komisyonun ‘kaza’ kanısı güçlendi

Güneş’in kazadan kısa süre önce helikopterden çektiği dış görüntüler ise, kaza bölgesinde hava koşullarının ne kadar kötü olduğunu ve sis nedeniyle görüş alanının neredeyse sıfıra düştüğünü belgeledi. Helikopter içinden çekilmiş fotoğraflar ise, helikopterde yol göstermeye yarayan GPS cihazı ile skymap cihazının bulunduğunu da ortaya koydu. Komisyon Başkanı AK Partili Veysi Kaynak, cihazların enkaz arasında bulunamadığını, olay yerinden çalınmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Kaynak, İsmail Güneş’in çektiği fotoğrafların kendilerine olayla ilgili önemli ipuçları verdiğini belirterek, olayın kaza olduğu kanısına vardıklarını söyledi.