Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, habersiz ziyaret ettiği Fatih Çocuk Yuvası'nda, çocukların maç seyredemediğini öğrenince Lig TV alınması için yetkililere talimat verdi.

Yetkililerin odasına geçmeden çocukların kaldığı odaların ve mutfağın kendisine gösterilmesini isteyen Kavaf, çocuklarla tek tek ilgilendi, sorunlarını dinledi. Kavaf, çocuklara bayramda varsa yakınlarının yanlarına gitmelerini, ziyarette bulunmalarını önerdi.

Çocuklara okul başarılarını ve ne olmak istediklerini soran Kavaf, çocuklardan ağırlıklı olarak polis, asker ve öğretmen olmak istedikleri cevabını aldı.

Kavaf, çocuklara yurttan şikayetleri olup olmadığını, sıcak suyun bulunup bulunmadığını sordu. Çocuklar da Bakan Kavaf'a ''Sürekli akan sıcak suyumuz var, yurdumuzdan şikayetimiz yok'' yanıtını verdi.


-BAKAN KAVAF'TAN LİG TV ALINMASI TALİMATI-

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın sorusu üzerine, çocukların ağırlıklı olarak Fenerbahçe taraftarı olduğu da ortaya çıktı.

Genelde basketbol ve masa tenisi oynadıklarını belirten çocuklar, maç izleyemediklerini söyleyince Kavaf, yurt müdürüne hemen Lig TV alınması talimatını verdi.

Çocukların odalarını gezen Kavaf, yetkililerden bilgi alarak sorunlarını dinledi.

Kavaf, yuva ziyaretlerini genellikle haber vermeden yapmaya çalıştığını belirterek, çocukların çok hassas ve naif olduğunu, kalplerinin kırılmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kavaf, şöyle konuştu:  ''Bakanlığımıza bağlı kurumları doğal halleriyle görüp, yerinde tespitler yapmak ve buna uygun çözümler üretmek amacıyla habersiz ziyaretleri tercih ediyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim yarınlarımız. Habersiz ziyaretlerimizle çocuklarımızın hayata hazırlandıkları yerleri yerinde ve doğal halleriyle inceleyerek daha kaliteli hizmet veriyoruz. Bu şekilde daha sağlıklı sonuçlar alıyor, gördüğümüz eksiklikleri bir an evvel gidermeye çalışıyoruz.''