Iğdır'da direksiyon başında uyuklayan tır şoförü 24 yaşındaki Süleyman Abdioğlu, kontrolden çıkan aracın devrilmesi sonucu yaşamını yitirirken, yedek şoför 38 yaşındaki Mustafa Çıtak kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu.
Iğdır'ın Tuzluca İlçesi yakınlarındaki kaza bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Akü yüklü 06 AH 1174 plakalı TIR'ın şoförü Süleyman Abdioğlu iddiaya göre, ilçe çıkışındaki virajda bir anlık uyuklaması nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Karşı şeride geçip yol kenarındaki tepeye çarpan TIR, yan yattı ve yaklaşık 20 metre sürüklendi.
Sürücü Süleyman Abdioğlu'nun araçta sıkışarak can veridği kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan yedek şoför Mustafa Çıtak uzun süre olayın şokunu yaşadı. Hurdaya dönen TIR'daki aküler etrafa saçıldı.
Kaza sırasında kendisinin uyuduğunu ve aracı arkadaşının kullandığını söyleyen Mustafa Çıtak, "İstanbul'dan Iğdır'a akü getiriyorduk. TIR'ı Süleyman kullanıyordu. Uykun varsa ben kullanayım dedim. Kabul etmeyince ben yeniden uyudum. Büyük bir gürültü ile uyandım. Yan atan TIR'ın içinden camı açarak çıktım. Sonra yoldan geçen otomobilleri durdurup yadım istedim. Tüm aramalarıma rağmen Süleyman'ı bulamadım. Gelen kurtarma ekip onu TIR'ın altından çıkardı" dedi.
Ölen sürücünün cesedi ambulansla Tuzluca Devlet Hastanesi Morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.