Birinci Ergenekon davasının 162. duruşmasında şok bir gelişme yaşandı. Tanıkların dinlenilmesine ara verildiği sırada tutuklu sanık Osman Yıldırım duruşma salonuna giren İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yumruk attı. "Hafif travma" tanısı konulan Perinçek hastaneye sevk edildi.

Tanık Muharrem Arslan’ın dinlenilmesine ara verildiği sırada tutuklu sanıklar kapıya doğru yöneldi. Bu sırada duruşma salonuna girmekte olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Osman Yıldırım kapıda karşı karşıya geldi. Yıldırım, Jandarmaların arasında olmasına rağmen Perinçek’e yumruk attı.

Perinçek yumruğun etkisiyle yere düştü. Bu sırada sanıklar Perinçek’in yanına gelerek yerden kaldırdılar. Perinçek daha sonra yerine oturtuldu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ise olayın ne olduğunu sordu. Sanıklardan Oktay Yıldırım “Doğu Perinçek’e yumruk attı" demesi üzerine Başkan Şengün “Jandarmaların arasında değil miydi? Nasıl oldu?" dedi. Şengün, ardından sağlık görevlilerini duruşma salonuna çağırdı. Jandarmalara tutanak tutmalarını söyleyen başkan Şengün duruşmaya ara verdi .

"HAFİF TRAVMA"

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrol sonrası düzenlenen raporda Perinçek'in sağ yanağında kızarıklık oluştuğu ve kusma, başağrısı, kulak çınlaması şikayetinin olduğu belirtildi. Raporda ön tanı olarak "hafif travma" konulan Perinçek'in hastaneye sevkinin uygun olacağı belirtildi.

OSMAN YILDIRIM’A DİSİPLİN CEZASI

Arada tutanak hazırlandı ve duruşma salonundaki görüntü kaydı izlendi. Ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün olayla ilgili alınan kararı okudu. Başkan Şengün, Doğu Perinçek’in yere düşme sebebinin Osman Yıldırım’ın fiili saldırısı sonucu oluştuğunu belirtti. Doğu Perinçek’in ilk tedavisinin duruşma salonunda yapıldığını ifade eden Başkan Şengün, olayın duruşma sırasında olduğu gerekçesiyle tutanakların gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verildiğini bildirdi. Sanık Doğu Perinçek'in de Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesini karara bağladıklarını belirten Şengün, sanık Osman Yıldırım hakkında 4 gün disiplin cezası verilmesine karar verdiklerini bildirdi. Şengün, Sanık Osman Yıldırım'ın duruşma disiplinini bozduğu ve bu tarz davranışlarına devam edeceği anlaşıldığından 5 gün süreyle oturumlardan men edilmesine karar verdiklerini kaydetti. Duruşma 25 Ekim 2010 tarihine ertelendi.