CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Adana, Mersin ve Diyarbakır'daki ilköğretim okullarında türban üzerinden oynanmak istenilen oyunun bir benzerinin Konya'da da ortaya çıktığını açıkladı. Kart, “Maalesef türban üzerinden ilk ve orta öğretim seviyesindeki çocuklarımız istismar edilmekte ve toplumsal barışı tehdit eden bir ortam yaratılmaktadır” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Yusuf İzzetin Horasanlı İlköğretim Okulu'nda 1 öğrenicinin derslere türbanlı olarak girdiğini doğruladı. Şahin, 8 yıllık zorunlu eğitim kapsamında öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmadığını, bu nedenle öğrenciye sözlü uyarı yapıldığını söyledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 1 yıl önce Diyarbakır'dan Konya'ya göç eden 2 ayrı ailenin merkez Karatay İlçesi'ndeki Yusuf İzzettin Horasanlı İlköğretim Okulu'na giden kız çocuklarının 2- 3 gündür türbanlı olarak derslere girdiğini açıkladı. Kart, yaptığı yazılı basın açıklamasında, şunları anlattı:

“Bu çocuklar aynı apartmanın 4 ve 5 nolu dairelerinde ikamet etmektedirler. Çocukların ve ailelerin bu girişiminden Emniyet'in önceden haberdar olduğuna dair bilgiler vardır. Çocuklardan birisinin babasının ‘terör örgütü üyesi olmak’tan 8 yıl ceza aldığı bilinmektedir. Konya'da muhabiri bile olmayan Diyarbakır merkezli bir haber sitesi olayı anında haberleştirmiştir. Aydınıyla, muhafazakarıyla her sosyal sınıftan insanların hoşgörü ve dayanışma içinde yaşadığı bir kent olan Konya'da da karanlık güçler tarafından bir provokasyon gerçekleştirilmek istenilmektedir. Bu oyun, aslında Türkiye'de gerçekleştirilmek istenilmektedir.”

‘İSTİHBARAT BİRİMLERİNİN BİLGİSİ DAHİLİNDEDİR’

Atilla Kart, bu oyunu gerçekleştirmek isteyen güçlerin büyük ölçüde belli olduğunu ve istihbarat birimlerinin bilgisi dahilinde olduğunu iddia etti. Kart, şöyle devam etti:

“Hükümet, istihbari olarak tüm bu süreçlere hakim olduğu halde kamuoyunu bilgilendirmemektedir. Hükümet bu provokatif ortamdan beslenmekte ve bu ortamı kullanmak istenmektedir. Maalesef türban üzerinden ilk ve orta öğretim seviyesindeki çocuklarımız istismar edilmekte ve toplumsal barışı tehdit eden bir ortam yaratılmaktadır. Hükümeti, karartma ve bilgi kirliliği yaratmadan, yukarıda açıklaması yapılan gelişmeler hakkında kamuoyunu ivedi olarak bilgilendirmeye davet ediyorum.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: TÜRBANLI OLARAK DERSLERE GİRİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise Yusuf İzzetin Horasanlı İlköğretim Okulu'nda, CHP'li Atilla Kart'ın söylediği gibi 2 değil 1 öğrenicinin derslere türbanlı olarak girdiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 8 yıllık zorunlu eğitim kapsamında öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmadığını, bu nedenle öğrenciye sözlü uyarı yapıldığını söyledi. Öğrencinin başı kapalı olarak okula devam ettiğini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Şahin, şunları söyledi:
“İlköğretim okullarında öğrencilerin okuldan atılması, yönetmeliklerde yer almıyor. Öğrencinin işlemiş olduğu herhangi bir olay karşısında önce sözlü uyarı yapılır. Ardından yapmış olduğu olay, okulun işleyişini ve öğrencileri etkileyecek şekilde devam ederse yazılı olarak uyarılır. En son olarak İzleme Kurulu’na sevk edilir. Kurul, yaptığı araştırmanın ardından öğrenciyi başka bir okula nakilini gerçeleştirebilir. Bu olayda süreç bu şekilde işleyecek.”

Şahin, sorunun öğrenciye verilecek eğitim yoluyla halledilebileceğini söyledi.

‘KIZIM KENDİSİ İSTİYOR’

İşçi emeklisi 55 yaşındaki baba H.Ö. de kızının başını örtmesi için kendisinin baskı yapmadığnı belirterek, “Kızım kendi isteği doğrultusunda dini inançı gereği başını örtüyor. Benim herhangi bir baskım yok. Okula da türbanlı olarak gitmek istedi. Ben de destek verdim” dedi.