Galatasaray'da Frank Rijkaard'dan boşalan teknik direktörlük görevine Gheorghe Hagi getirildi. Rumen teknik adamın yardımcılığını ise Tugay Kerimoğlu yapacak.


Sarı-kırmızılı ekibin resmi sitesinden yapılan açıklamda ise şöyle:

"Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü’ne Gheorghe Hagi, yardımcılığına ise Tugay Kerimoğlu getirilmiştir.

22 Ekim Cuma günü saat 15.30’da Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası’nda  yeni teknik direktörümüzün imza töreni yapılacaktır. "

Sarı-kırmızılı kulüp Hagi'yle anlaştıklarını borsaya da bildirdi...

HAGI KİMDİR?

Real Madrid, Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen Gheorhe Hagi 5 sezon boyunca Galatasaray'da top koşturduktan sonra 2000-2001 yılında sahalara veda etti. Hagi, futbolu bırakır bırakmaz Romanya Milli Takım teknik direktörlüğüne getirildi ancak başarılı olamadı. Daha sonra çalıştırdığı diğer bir takım Süper Lig ekiplerinden Bursaspor oldu. Bursaspor'da istenilen ortamı sağlayamaması sebebi ile sezon bitmeden ayrıldı ve birkaç ay sonra Fatih Terim'in istifası ile Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildi. Birkaç yıl önce oyuncu olarak ter döktüğü takıma bu sefer hoca olarak gelen Hagi, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi finalde 5-1 gibi bir skorla yenip Türkiye Kupası'nı kazandığı maçta takımın teknik direktörü idi.

Galatasaray'dan sonra, Romanya'nın Politehnica Timişoara ve sonra da Steaua Bükreş takımlarını çalıştırdı. Daha sonra teknik direktörlüğü de bırakarak kendi ismiyle açılan futbol okulunun başına geçti. Bugün itibariyle de Frank Rijkaad'ın ardından Galatasaray'ın teknik direktörlüğüne yeniden getirildi.