Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show, açılışta yapılan satışlarla dikkat çekti.

Pendik’teki Marinturk İstanbul City Port’ta, 29’uncusu düzenlenen ve 300 teknenin görücüye çıktığı fuarda ilk satış, açılışın 45’inci dakikasında gerçekleşti. 17 milyon Euro’luk fiyatılyla Boat Show’un en pahalı yatı Arethusa sahibini buldu. İlk gün irili ufaklı 20 tekne satıldı. İlk satış, VIP açılış sırasında önceki gece oldu. 45’inci dakikada, Tur Marine’e ait Dufour 405 Grande Large satıldı. 3 kamarası bulunan tekne 12 metre uzunluğunda. 145 bin Euro’ya satılan Dufour bir Türk işadamı tarafından alındı.
İlk günün satış hasılatı 30 milyon Euro’yu bulurken Boatshow’da, ‘fuarın en pahalı teknesi’ ünvanını taşıyan Arethusa 154 de ilk gün alıcı buldu. İsmi açıklanmayan bir işadamı tarafından alınan 17 milyon Euro’luk tekne, 47 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde ve 450 ton ağırlığında. 10 kamarası ve 4 güvertesi olan Arethusa’nın dikkat çeken diğer bir özelliği ise üzerinde helikopter pisti bulundurması. Üretici firma bu teknenin benzerleri için yeni siparişler de aldı.
Yatçılık büyüyecek
Fuarın açılışını yapan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Türkiye’de yatçılık sektörü, hızla büyüyecek. Gelecekte bu fuardan çok daha büyüklerini yapacağız” diye konuştu. Bunun için, “Marinalar denizi kirletiyor” izleniminin de son bulması gerektiğini vurgulayan Kalkavan, “Yerli yat firmalarımız dünya markalarıyla rekabet edebilecek büyüklüklere ulaştı” dedi.

Rakamlarla Boatshow

Boatshow’da 200 firma ve 600 marka bulunuyor.
330 tekne ilk kez görücüye çıkıyor.
58 adet ikinci el tekne bulunuyor.
40 tane mega yat bulunuyor.
Fuardaki teknelerin toplam bedeli ise 300 milyon Euro’yu geçiyor.
Fuar alanında toplam 3 bin kişi görev alıyor.
Fuara 50 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.
10 bin civarında yabancı ziyaretçi fuara katılacak.
Boatshow’un biletleri 15 TL’den satışa sunuluyor.