Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek ve 2'si yedek 6 üye istifa etti. Başkan Vekili Kadir Özbek, 17 Ağustos'tan bu yana kurulun çalıştırılmadığını iddia etti.


İŞTE İSTİFA EDEN İSİMLER

Başkanvekili Kadir Özbek, kendisi ile birlikte Suna Türkoğlu, Musa Tekin, Orhan Cem Erbük, Fatma Anıl Genç, Hatice Ceyda Keyman ve Ayşe Albayrak Doğan'ın görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı. Seçilmiş asil üyelerden sadece Ali Suat Ertosun istifa etmedi.

17 AĞUSTOS'TAN BERİ KURUL ÇALIŞTIRILMIYOR

Başkanvekili Kadir Özbek, bir basın toplantısı düzenleyerek istifalarının gerekçesini açıklıyor.

Özbek’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bilindiği üzere HSYK bir süredir gündemde çok yoğun yer almaktadır.

Hukukun sürekli tartışma konusu yapılması ve yıpratılması topluma zarar vermektedir. Birey her an hukukun koruması altında olduğuna inanmalıdır.

Hukuk kurumları ise bu süreçte kendisine verilen görevleri hukuk kurallarına göre yerine getirmek zorundadırlar.

HSYK hiçbir ön yargı ve art niyeti olamadan anayasa sınırları içinde görev yapma amacını ısrarla ortaya koymuş olasına rağmen Ağustos 2010’dan itibaren fiilen çalıştırılmamaktadır.

Yapılan başvurulardan da hiçbir sonuç alınamamıştır.

Bu nedenlerle ben ve arkadaşlarım görevimizden ayrılma kararı aldık.

 

KARARIMIZ MÜNFERİT

Çok önemli gördüğümüz günlük ve ivedi işlerin gündem dışı olarak getirilip karar bağlanması gerektiği icap ettiği için görevimizi devam ettirmeye çalıştık.

Daha fazla bekleyip 17 Ekim’deki seçimden sonra gelecek arkadaşlarımız geldikten sonra ayrılmanın bazı polemiklere sebep olmasını engellemek için istifa ediyoruz.

Kararımız tamamen münferittir. Bu kararın bugün uygulanmaya konmasını uygun gördük.