Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı ve Orhan Özdemir'in avukatlığını yapan Fidel Okan, her iki müvekkilinin de kendisine bazı belgeler verdiğini söyledi. Avukat Okan, ''Açıklanırsa sadece manşetler değişmeyecek'' dedi.

Tutuklu emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan yazılı bir açıklama yaptı.

Avcı ile Silivri Cezaevinde yaklaşık 6 saat görüşen Okan, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Başlangıçta her şeyin hukuki çerçevede değerlendirileceği düşüncesiyle sessiz kaldığımız sürece artık müdahale etmek zorunda ve durumunda bırakıldık.

Öncelikle bu durumun bilinmesini isteriz. En ağır eleştiriler tarafımızdan saygıyla karşılanmıştır ancak birtakım kimseler basın yoluyla müvekkilimizin kişilik haklarına saldırmayı, hakaret etmeyi, daha da ötesinde terbiye ve ahlak sınırını aşarak küfretmeyi kendilerine hak telakki etmeye başlamışlardır. Söz konusu şahıslarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müvekkilimiz Hanefi Avcı adına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Yaşanan süreç hepimize göstermiştir ki masumiyet karinesi artık ülkemizde kitaplarda kalan bir ifadedir. Daha iddianame ortaya çıkmamışken hangi amaca hizmet ettiği ortada olan kişiler kendilerince mahkeme kurarak müvekkilimizi yargılamış ve suçlu ilan etmişlerdir.

Bugünden itibaren müvekkilimin söylediği belirtilen cümleler bizim tarafımızdan teyit edilmediği takdirde tekzip edilecektir. Müvekkilimiz Hanefi Avcı'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının kendisiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Söz konusu kasetler, Yargıtay ve Danıştayda görevli yüksek yargı mensuplarını dinleyen ve internete servis eden zihniyetin ürünüdür.'

Okan, "Her iki müvekkilim de gerektiğinde açıklamam için bana bir takım bilgi ve belge vermişlerdir. Ancak açıklanması durumunda sadece manşetler değişmeyecektir. Amacımız bu verileri siyasi malzeme konusu yaparak ülkemizin istikrarına zarar vermek değildir" ifadesini kullandı.

Okan'ın yazılı açıklamasında "Müvekkillerimiz topyekün cemaat mensuplarını hedef alan bir konumda değildir" ifadesi de dikkat çekti.