AK Parti Grup Başkanvekilleri, başörtüsüne konusunu görüşmek üzere muhalefet partilerinin gruplarına yaptığı ziyaret başladı.

 AK Parti heyeti ilk olarak CHP Grup Başkanvekilleri ile görüştü. Görüşme sonrasında CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AK Parti'nin 'komisyon' kurmayı önerdiğini söyledi.

İLK GÖRÜŞME CHP İLE

Ak Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Ayşenur Bahçekapılı, Suat Kılıç, Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş bu kapsamda ilk olarak CHP Grubunu ziyaret etti.

Ak Parti Grup Başkanvekilleri, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi ile görüşmesi saat 11.00'de başladı. Heyetin görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

Ak Parti 'KOMİSYON KURALIM' DEDİ

Görüşmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ak Parti heyetinin kendilerine 'komisyon kuralım' önerisinde bulunduklarını açıkladı.

İşte Anadol'un gazetecilere yaptığı açıklamanın satırbaşları:
Bu sorunun komisyon tarafından çözülmesi taleplerini bize ilettiler. Tabi olayın sorunun ortaya çıkışı, referandumdan bu yana gelişen olayları anlattılar.
TESK’in genel kurulunda, sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan karşılaştıklarında, Başbakan Erdoğan “Hadi beraber çözelim” dediğinde, Kılıçdaroğlu’nun verdiği cevap şu idi: Ben sadece türbandan bahsetmedim, dokunulmazlıklardan, YÖK’ün kaldırılmasından, seçim barajından da bahsettim.
Niye içinden bir tanesini çekip çözümleyelim diyorsunuz? Elbette türban konusu çözülmelidir. Ama ülkenin demokratik yaşamı açısından büyük arızalar gösteren, sizin de karşı olduğunuz YÖK duruyor. Türban sorunu da bunun bir parçası. YÖK’ü ele almadan bunu nasıl ele alırız. Birtanesini çıkararak çözüm aramak, o sorunu çözmek değil çözmemektir” görüşünü belirtti.
Bundan iki üç gün sonra 'masaya oturmam' dedi. Biz bunları tekrarladık. Adalet ve Kalkınma Partisi bu konuda samimi değildir. Yıllardır şikayet ettiği, YÖK kurumu eline geçtikten sonra bu şikayetini unutmuştur.
Bir tanesini ele almak sorunu çözmeme iradesini ortaya koyar.

TÜRBAN İLKÖĞRETİME GİRER Mİ?

Bugün üst kurul başkanvekili olarak yaptığımız bir tespit daha var. Bir daha ortaya çıktı. Herkes Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gizli gündemi var diyor. Test ettik bunu bugün. Dedik ki 'tamam üniversitedeki türban meselesi çözülsün. Bize şunu söyleyin. Bitecek mi? Türban ortaöğretime gelecek mi? Devlet dairelerine, kamu alanlarına, hatta ilköğretime gelecek mi, gelmeyecek mi?' Hayır diyemediler. Belli olmaz.
Olmayacak, asla gibi hiçbir kesin ifade söyleyemediler. Aksine kaçak güreşerek gizli gündemlerini ifade etmiş oldular.
Biz bu sorunun üniversitelerde öğretim özgürlüğü açısından çözümlenmesine karşı değiliz. Ama ilköğretime, ortaöğretime, kamusal alana, hizmet verenlere, mahkemelere, hastanelere girmelerine karşıyız. Türkiye’yi karartma operasyonuna ortak olmayız. İzin vermeyiz, karşı çıkarız. Bu karartma operasyonunun bir başlangıcı olarak bu konunun ele alındığını tespit etmiş oluyoruz. Kendilerine verdiğimiz cevapta bundan ibarettir.

Ak Parti Grup Başkanvekilleri, CHP'nin ardından MHP ve BDP gruplarını ziyaret edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geçen hafta sonu Kızılcahamam'da yaptığı toplantıda, bu sorunun çözümü konusunda muhalefet partileriyle görüşmesi için grup başkanvekillerine talimat vereceğini söylemişti.