Trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen küçük kızın organları 3 kişiye umut oldu
Şırnaklı baba Şükrü Yavuz, trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen kızına, yaşam destek ünitesindeki son anlarında, son kez öpüp gözyaşlarıyla veda etti...

İdil İlçesi’nde yaşanan olayda 7 yaşındaki Gurbet’- in babası Şükrü Yavuz, eşi ile birlikte özellikle de bölge halkı için çok zor olan bir karar aldı ve “Kızım yaşamadı, ama organları başka insanlarda yaşasın” diyerek organlarını bağışladı. Minik Gurbet’in karaciğeri Malatya’da bir yıldır organ bekleyen bir hastaya nakledilirken, böbrekleri ise Gaziantep’teki iki hastaya gönderildi.

KIZINI ÖPTÜ VE GÖZYAŞI DÖKTÜ
Henüz 1. sınıf öğrencisi olan Gurbet, okula giderken bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanmıştı. Önceki gün de beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aile organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Malatya’dan uzman ekip çağrıldı. Bu arada acılı baba Şükrü Yavuz, kızını son kez görmek istedi.

Yaşam destek ünitesine bağlı kızının saçını ve yüzünü okşayıp son kez öperek veda etti. Çiftçilik yapan 5 çocuk babası Şükrü Yavuz, “Diğer insanlara da örnek olması için Şırnak’ta ilk kez organ bağışında bulunan ben oldum. Çünkü bir organ bağışı belki bir hayatı kurtaracaktır’’ dedi.