Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'daki Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesi'ne yeni bir gelişme olmazsa katılacağını bildirdi.

Erdoğan, Finlandiya'ya gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun, Yunanistan'daki Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılması halinde zirveye katılmayacağının Yunanistan'a bildirildiği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Erdoğan, konuyu Dışişleri Bakanlığından öğrendiğini ve bunun üzerine Yunanistan'a ''Netenyahu, Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesine katılacaksa orada benim olmam söz konusu değil'' açıklamasında bulunduğunu söyledi.

Malta Başbakanı ve kendisinin ana konuşmacı olarak davet edildiğini anımsatan Erdoğan, ''Netenyahu'nun Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılmayacağına dair haberi aldık. Şu anda yeni bir gelişme olmazsa, Yunanistan'daki zirveye katılacağım'' dedi.

YARSAV'ın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için yapılan seçimin iptalini istediğinin anımsatılması üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti:

''Böyle bir yaklaşım tarzına sadece gülüp geçiyorum. Türkiye'de 12 bine yakın hakim ve savcı bir seçime giriyor, oy kullanıyorlar ve oy kullandıkları insanlar Türkiye'nin değişik yerlerinde birinci derece hakim, savcı. Edirne'den tutun Rize'ye kadar birinci derece hakimler, savcılar var. Gerek adli, gerek idari 200'e yakın aday vardı seçimde. Bu adayların içerisinden böyle bir seçim yapılıyor, neticede 7 asıl adli, 3 asıl idari yargıdan olmak üzere 10 isim seçiliyor, bu seçim bu şekilde bittikten sonra yeni bir yakıştırma esasına giriyorlar. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı bizzat seçim neticelerini açıkladı, ilan etti. Adalet Bakanlığının seçimlere farklı bir şekilde dahli olması söz konusu değil. YARSAV kendisinin böyle bir gayret içerisinde olduğunu, meşru olarak aday göstererek, açıkladı, üyeleri arasından adayları vardı. Adalet Bakanlığının böyle bir çalışma yapması söz konusu olamaz. Adalet Bakanlığının içinden 1-2 tane birinci sınıf hakim aday olmuştur, seçilmişlerdir. Bu onların yasal hakkıdır, yasal olarak buna mani bir hal yoktur. Adalet Bakanlığında olan her görevlinin Yargıtay'a da Danıştay'a da zaten seçilme hakları var ayrıca ve bugüne kadar Yargıtay'da, Danıştay'da bulunan birçok üyenin Adalet Bakanlığından gelip geçtiğini görürsünüz.''

Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın yeniden SP genel başkanlığına seçilmesi ile ilgili soruya da, "Hayırlı olsun. Mesajımızı arkadaşlarımız geçmişler. İnşallah ilk fırsatta  biz de telefonla kendilerini tebrik ederiz." yanıtını verdi.
.