Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı Almanya’da yaşayan genç kızları foto model yapacağını söyleyerek Antalya’ya gelmelerini sağladıktan sonra bilgisayar, fotoğraf makinası ve cep telefonlarını çalan Ahmet Y. (28), İstanbul’da gözaltına alındı. Polis, Ahmet Y.'nin firari olarak aranırken Antalya’dan kandırarak kaçırdığı 14 yaşındaki N.B.’yi de ailesine teslim etti. Alman televizyonlarında da haber olan Ahmet Y.’nin 30’un üzerinde Alman uyruklu kadını dolandırdığı iddia edildi.

Antalya-Almanya hattındaki dolandırıcılık olayı iddialara göre şöyle gelişti:

Almanya’da doğup büyüyen 28 yaşındaki Ahmet Y., Antalya’nın Alanya ilçesine yerleşti. Reklam ajansı kurup işleten Ahmet Y., Almanya’da kurduğu internet sitesi aracılığı ile Facebook'ta tanıştığı kızlara 1500 Euro ücretle foto model olabileceklerini söyledi. Sözde eleme yapan Ahmet Y., seçilen kızlardan yanlarına yeni bir ipone telefon, diz üstü bilgisayar ve yeni bir fotoğraf makinası alarak Antalya’ya gelmelerini istedi. Tüm masrafları karşılayacağını söyleyen Ahmet Y., dolandıracağı Alman kızlara “Siz gidiş dönüş uçak biletlerinizi kendi paranızla alın. Ben burada size ödeme yapacağım” dedi.

Model olma hayali ile yollara düşen Alman kızları havalimanında karşılayan ve otellerine yerleştiren Ahmet Y., daha sonra “Özel bir program yerleştireceğiz” diyerek kızların getirdiği fotoğraf makinası, cep telefonu ve bilgisayarları aldı ve ortadan kayboldu. Dolandırdığı kızlarla daha sonra Facebook üzerinden irtibat kuran Ahmet Y. onlara “Siz ülkenize dönün. Ben elektronik eşyalarınızı arkanızdan göndereceğim” dedi.

Almanya’ya dönen 30 mağdur dolandırıldıklarını anlayınca polise müracaat etti. Bu olayın Alman televizyon kanalarında yayınlanmasının ardından Antalya’ya gelen Natalia Bohn ve Nina Hauck da Türk polisine müracaat etti.

FİRARİ OLARAK ARANIRKEN KIZ KAÇIRMIŞ

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin aradığı sırada Ahmet Y.’nin Antalya’dan 14 yaşında bir kızı kandırarak kaçırdıktan sonra İstanbul’a getirdiği belirlendi. Ahmet Y.’nin dolandırıcılık olaylarında kullandığı sitesine foto model olmak isteyen genç kız gibi giren dedektifler onunla Kartal’da buluşmak üzere randevulaştı. Ancak buluşma yerinde polisi fark eden Ahmet Y. kaçtı. Bu sırada kaçırılan 14 yaşındaki N.B.’nin annesini arayarak “Kurtarın beni” telefonu üzerine, tekrar operasyon düzenlendi. Bu telefonun edildiği yeri belirleyen dedektifler, Tarabya’da bir eve baskın yaptı. Baskında Ahmet Y. gözaltına alındı. Evde zorla tutulan 14 yaşındaki N.B., e kurtarıldı.

Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulanan Ahmet Y.’nin dolandırdığı kızları daha sonradan arayarak “300 Euro verin eşyalarınızı geri vereyim” dediği öğrenildi. Ahmet Y. dolandırıcılık ve yaşı küçük kız kaçırmak suçlarından Sarıyer Adliyesi'ne götürüldü.