Uyuşturucu satıcılarına operasyon düzenleyen polis çocuklara korkmamaları için simit ve oyuncak dağıttı...

Antalya'da Zeytinköy bölgesinde zehir tacirlerine yönelik 500 polis, polis helikopteri ve özel harekat timlerinin de katıldığı operasyon düzenlendi. Operasyonda polis timleri çocukların korkmaması için simit, kalem ve oyuncak dağıttı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, zehir tacirlerine büyük darbe vurdu. Zehir tacirlerine yönelik uzun zamandır yapılması planlanan operasyon sabah 06.00'da başladı. Antalya'nın suç oranının fazlalığı ve uyuşturucu madde ticaretinin yapıldığı bölge olarak bilinen Zeytinköy'e yönelik düzenlenen operasyonda 55 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Özel harekat timleri, polis helikopteri ve yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyon sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Operasyonda önceden tespit edilen adreslere baskın düzenleyen ekipler, 55 zehir tacirini gözaltına aldı.

Operasyon sırasında özel harekat ve toplum destekli polis timleri çocukların korkmaması ve onları sevindirmek için, simit, kalem ve oyuncak dağıttı. Operasyonda çok miktarda çeşitli uyuşturucu maddeleri ele geçirildi. Mahalle aralarına girerek evlerde ve sokakta uyuşturucu madde arayan ekiplere, 'Kortes' ve 'Taz' isimli narkotik köpekleri yardım etti. Polislerin nezaretinde arama yapan Kortes isimli köpek bahçe duvarına saklanmış uyuşturucu madde buldu. Kortes tarafından bulunan uyuşturucu maddeye ekipler tarafından el konuldu.

Operasyona katılan polis ekipleri, sokaktaki taşların altında, bahçe aralarında, duvarlarda ve depolarda uyuşturucu madde aradı. Bu sırada kullanılmayan bir evin bahçesinde hassas terazi ile birlikte uyuşturucu maddelerin kime satılacağı ya da kimden alınacağına yönelik not yazılan bir kağıt parçası bulundu. Yaklaşık 2 saat süren operasyon günün ilk ışıklarıyla sona erdi.