Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Akademi Ligi Marmara Grubu’nda oynanan 17 Yaş Altı maçı adeta savaşa dönüştü. Futboldaki şiddet alt liglere de ulaşırken büyük olayların yaşandığı karşılaşma, yarıda kaldı. 

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 G.Saray’ın lehine devam ederken F.Bahçe bir gol attı ve devre 1-1’lik beraberlikle tamamlandı. F.Bahçeli oyuncular devre arasında soyunma odasına giderken iki takımın oyuncuları tartışmaya başladılar.

Bunun üzerine G.Saraylı bazı taraftarlar sahaya girerek F.Bahçeli genç oyuncuları darp etmeye başladılar.F.Bahçeli gençlerden Koray Gülsüm’ün burnu kırıldı. 13 oyuncu da hastanelik oldu. Bakırköy Devlet Hastanesi’ne götürülen sarı lacivertli futbolcular darp raporu aldılar.

Ardından Bakırköy Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne giderek olayları çıkaranlardan şikayetçi olan F.Bahçe antrenörleri ve futbolcular daha sonra yönetici Hüseyin Topbaş’ın organizasyonu ile taksilerle evlerine gönderildiler.

Saha bir anda karıştı
F.Bahçe U17 Takımı Antrenörü Engin Kabaş yaşanan olayların dehşet verici olduğunu belirtti. Engin  Kabaş, “Bir grup organize bir şekilde olay çıkartmak için maça gelmişti.  Soyunma odasına giderken  G.Saraylı taraftarların önünden geçmek zorunda kaldık.

 Küfür ettiler, sahaya girip oyuncularımızı darp ettiler” dedi. Kaleci antrenörü Murat Doğan ise “Çok fazlalardı. Haliyle dayak yedik. Güvenlik güçleri geç kaldı” dedi.
GALATASARAY cephesi
Suçlu Fener’in yardımcı hocası
FLORYA’daki çirkin olayların sorumlusu olarak Galatasaraylılar, Fenerbahçe yardımcı hocası ve kalecisini hedef gösterdi. Sarı kırmızılı oyuncular, “İlk yarının ardından taraftarlarımız bizleri moral vermek için tribünlere çağırdı. O arada Fenerbahçe kalecisi kaptanımız Ömer’e sataştı ve itti. Olaya, Fenerbahçe yardımcı antrenörü de karıştı. Çıkan kavga sonucunda taraftarlar sahaya girdi ve olay büyüdü” dediler.
FENERBAHÇE cephesi
Olay çıkarmak için organize olmuşlar
FENERBAHÇELİLER ise çıkan olaylarda organize olan Galatasaray taraftarının büyük rolü olduğu fikrinde birleşti. Sarı lacivertli oyuncular yarıda kalan maçta dayak yediklerini belirterek, “İkinci yarıya çıkarken, Galatasaraylı oyuncuların küfürlerine maruz kaldık. Hiç oralı olmadık. Ancak, maçın başından beri sözlü saldırıda bulunan  tribündeki sarı kırmızılı taraftarlar bir anda sahaya girerek üzerimize tekme tokat saldırdı” dedi.
ANTRENÖR DAYAĞI ANLATTI...
Canımızı zor kurtardık
F.BAHÇE U17 takımı kaleci antrenörü Murat Doğan, G.Saray taraftarlarından resmen dayak yediklerini söyledi. Doğan, “Futbolcular ile tribünler arasında bir anda elektriklenme oldu. Tribünlerden atladılar. Çok fazlaydılar. Haliyle dayak yedik, canımızı zor kurtardık” dedi.
Simit yiyerek doydular
F.BAHÇE U17 takım idarecileri, Bakırköy Devlet Hastanesi’nde tedavi olmak için bekleyen oyuncuların acıkan karınlarını, simitle doyurdu. Şaşkın ve ürkek olan futbolcular, cep telefonlarıyla sürekli kendilerini merak eden aileleriyle görüştüler ve demeç vermekten kaçındılar.
Galatasaray’dan geçmiş olsun mesajı
GALATASARAY Kulübü dünkü olaylı maç sonrası bir bildiri yayınladı. Sarı kırmızılı kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “Kontrolümüz dışında gelişen olaylar nedeniyle yaşanan bu tatsız durumdan dolayı F.Bahçe 17 Yaş Altı Takımı’na geçmiş olsun der ve F.Bahçe camiasına üzüntülerimizi bildiririz.”
BUNDAN SONRA NE OLACAK?
Galatasaray ihraç edilebilir
Görüşlerine başvurduğumuz spor hukukçuları olayların çok vahim olduğunu, G.Saray’ın U17 liginden ihraç edilebileceğini, ihraç kararının çıkmaması durumunda  maçlarını çok uzun bir süre tarafsız başka bir sahada oynayabileceğini belirttiler. G.Saray’ın 3-0 mağlup sayılacağı da belirtildi.
Seyirci alındı polis çağrılmadı
17 Yaş Altı derbi maçta çıkan olaylar güvenlik zaafiyetini de ortaya çıkardı. Burada sorumlu olarak ev sahibi G.Saray Kulübü gösteriliyor. Karşılaşmaya seyirci alınırken, polisin çağrılmaması dikkat çekici. Bu durumda federasyon ev sahibi takımı polis çağırmadığı için sorumlu olarak görüyor.
Canavarlar cezasız kalmasın
FENERBAHÇE Kulübü,  olaylarla ilgili resmi sitesinde bildiri yayınladı. Sarı lacivertli kulübün internet sitesinden “Saldırganları kınıyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada özetle şöyle denildi: “Bazı kendini bilmez ve taraftar demeye dilimizin varmadığı kişiler sahaya inerek, sporcularımıza saldırmışlardır. Çocuklarımızın spor yaptığı bir alanda dahi çirkin yüzlerini gösteren bu kişileri şiddetle kınıyoruz. Bu spor canavarlarının cezasız kalmaması adına konunun sürekli takipçisi olacağız.”
Saldırganlardan şikayetçi oldular
FENERBAHÇELİ U17 takımı teknik heyeti ve oyuncuları, olaylar sonrası Bakırköy Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi oldu. Burnu kırılan Koray’ın yanı sıra yaralanan diğer oyuncular darp raporu aldıktan sonra, Şenlikköy Çocuk Büro Amirliği’ne giderek, kendilerine saldıran ve olay çıkaran holiganlardan şikayetçi oldu.
U17 Ligi’nde F.Bahçe lider
Futbol Federasyonu’nun geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyduğu Akademik Liglerden biri olan U17 Ligi’nde 01.01.1994 ve daha küçük yaştaki genç futbolcular forma giyebiliyor. Bu liglerde tüm oyuncuların belirli sürelerde oynaması zorunlu. Akademik Ligler bölgelere göre ayrılıyor ve her bölgeden gruplarını birinci bitiren takımlar Türkiye Şampiyonluğu için mücadele ediyor. 
PUAN DURUMU
TAKIM - MAÇ - PUAN
1- Fenerbahçe 10 24
2-Galatasaray 10 23
3-Bursaspor 11 22
4-Beşiktaş 10 18