Şener, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iktidar ve muhalefetteki düşünce anlayışının, sorunları çözmediğini, sürekli sorun ürettiğini ileri sürdü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Japonya ziyaretine değinen Şener, Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santral için Japonya ile 20 milyar dolarlık mutabakat imzalandığını kaydetti. Taner Yıldız’ın "Japonya’da beklediğinden fazla ilgi görmesine hayret ettiğini" belirttiğini dile getiren Şener, "Biz de Sayın Bakan’ın hayretine hayret ediyoruz. Bu işlerin nasıl döndüğünü bilmiyorsanız o koltukta niye oturuyorsunuz?" diye sordu.

Türkiye’nin enerji sorununu çözmedikçe küresel ekonomide rekabetçi olamayacağını vurgulayan Şener, dünyanın en pahalı elektriğinin Türkiye’de olduğunu ifade etti. Akkuyu ve Sinop’ta Rus ve Japon firmaları tarafından yapılması öngörülen nükleer santrallere 20’şer milyar dolar ödeneceğini belirten Şener, şöyle konuştu:

"Santralleri Rus ya da Japon firmalarının yapacak olması fark etmiyor. Hükümet, nükleer enerjide 20 milyar dolara abone olmuş gözüküyor. Akkuyu’daki santral için yüzde 100 Rus sermayeli şirket kurulacak; böyle alışveriş olmaz, böyle ülke yönetilmez. 20 milyar dolarlık alışverişin yolsuzluktan arındığına, ülke çıkarlarını gözettiğine inanıyor musunuz? Öyle olsa elektriğin fiyatı 15 cent olarak ilan edilmezdi, dünyada bu fiyata elektrik yok. Tüm bu işlemler Yüce Divanlık’tır. Sorumlular, günü geldiğinde hesap vermek zorundadır."

Şener, Türkiye’nin, dünyanın en yüksek işsizlik oranına sahip ülkelerinden biri olduğunu da dile getirerek, resmi rakamlara iş aramaktan vazgeçenlerin de eklendiğinde bu oranın daha da artacağını söyledi. İşsizlik oranının 2001 ve 1994 yıllarındaki kriz dönemlerinden daha fazla olduğunu belirten Şener, "Başbakan, dünyanın en başarısız başbakanıdır" dedi.

Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından düzenlenen baskının üzerinden 7 ay geçtiğini anımsatan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olaydan sonraki tutumunu eleştirdi. Şener, "Bu milletin onurunu tamir etmek için ne yaptın? Özür ve tazminat, durumun vahametini tamir edebilir mi?" diye sordu.