Abide-i Hürriyet Caddesi Atlas apartmanına yapılan operasyonda polis bazı şahısları gözaltına aldı. Polisin binadaki incelemeleri devam ediyor. Eş zamanlı olarak başka adreslere de operasyonlar düzenlendiği belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu öne sürülen bir derginin Şişli'deki basımevine baskın düzenledi. Çevik Kuvvet ve helikopter destekli operasyona Özel Harekat polisleri de katıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Abide-i Hürriyet Caddesi Atlas apartmanına gece saatlerinde operasyon düzenledi. Ekipler, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu ileri sürülen bir derginin basımevi olduğu öğrenilen apartmanın 6. katına baskın yaptı. Operasyona çok sayıda Çevik Kuvvet polisi, Özel Harekat ekibi ile polis helikopteri de katıldı. Polis, baskın yapılan apartmanın çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Abide-i Hürriyet Caddesi operasyon sırasında tamamen kapatıldı. Operasyon sırasında yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı olay yerinde ambulans da hazır bekletildi.

Emniyet kaynaklarından elde edilen ilk bilgilere göre, operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Binada yapılan çalışmalar sonucu çok sayıda dergi, kitap ve doküman ile bilgisayar kasalarına el konuldu. Gözaltına alınan zanlılar ile ele geçirilen malzemeler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin baskın yapılan adresteki incelemeleri devam ediyor. Eş zamanlı olarak başka adreslere de operasyonlar düzenlendiği belirtiliyor.


(sb)