YOLU GÖREMEDİLER

Kaza, bugün, saat 09.30 sıralarında Mithatpaşa Caddesi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi karşısında meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıfında eğitim gören, aynı zamanda ev arkadaşı olan Süheyla Taci (22) ve Pınar Garipçin (19), bir marketten alışveriş yaptıktan sonra yolun karşısına geçmek istedi. Sol taraflarındaki kamyonet nedeniyle yolu tam olarak göremedikleri ileri sürülen Taci ve Garipçin'e, Konak'tan Narlıdere yönüne giden ve kuaförlük yaptığı öğrenilen K.Ö.'nün (22) kullandığı 35 BCA 12 plakalı otomobil hızla çarptı.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 1 metre havaya fırlayan iki genç kız, kanlar içinde düştükleri otomobilin kaputunda bir süre bu şekilde ilerledikten sonra yere yığıldı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen kazada yaralanan doktor adayları Taci ve Garipçin, hemen ambulansla yakındaki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Mezun olmayı hedefledikleri üniversitenin hastanesinde tedaviye alınan kızlardan Taci'nin durumunun iyi olduğu, Garipçin'in ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

EHLİYETE HAK KAZANMIŞ

Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, sürücü K.Ö.'yü gözaltına aldı. K.Ö.'nün, ehliyet almaya hak kazandığı ancak dosyasını emniyete teslim etmediği öğrenildi. Alkollü olmadığı belirlenen K.Ö.'nün, hakkında ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılıp adliyeye sevkedileceği bildirildi.