Kazada Nadir Öztürk yaşamını yitirdi, Özden Yavuz ağır yaralandı. Yüzü tanınmayacak hale gelen ve sol gözünü kaybeden genç kadının beyin zarında yırtık, çenesinde ve elmacık kemiğinde de kırık olduğu tespit edildi. Uzun süre yoğun bakımda kalan Yavuz, hayati tehlikeyi atlattıktan sonra, yüzündeki hasarın giderilmesi için Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’na sevk edildi.

PARÇA NAKLEDİLDİ
Doç. Dr. Turgut Ortak başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alınan Yavuz’un yüzüne, leğen kemiğinden parça nakledildi. Operasyonla Özden Yavuz’un tahrip olan sol yanak ve göz duvarı yeniden yapıldı. Kazanın ardından geçen bir yılda Yavuz’un yüzü normal bir görünüme kavuştu. Doç. Dr. Ortak, “Hastanın yüzü kazadan sonra ağır tahribata uğramıştı. Beyin zarında yırtık, çene ve yüzde kırıklar vardı. İlk önce Beyin Cerrahi Anabilim Dalı doktorları müdahale etti. Daha sonra biz devreye girdik. Leğen kemiğinden (iliak kemik) aldığımız parça ile yüz bölgesindeki kemik kayıplarını giderdik ve başarılı bir operasyonla yüz görünümünü düzelttik. Hastanın yüzü şimdi daha iyi bir görünüme sahip” dedi.

SON OPERASYON
Özden Yavuz’un önümüzdeki günlerde son bir operasyon daha geçireceğini söyleyen Doç. Dr. Ortak, “Son olarak hastanın alın bölgesine konulan kemiğin bir kısmı alınacak. Gözaltı çatlakları sorunu giderilecek. Ağız açma sorunu çözülecek. Yaklaşık 4 saat sürmesi planlanan operasyonun ardından hastamız kaza öncesi yüz yapısına kavuşmuş olacak. Kazadan geriye bir tek sol gözüyle ilgili sıkıntısı kalacak. Hasta kazada maalesef sol gözünü kaybetmişti” diye konuştu.


(sb)