Ses sanatçısı olduğu dönemde CHP gençlik kollarına giren ve 2000’den bu yana kesintisiz PM üyesi olarak görev yapan Deniz Pınar Atılgan, Habertürk’e eski ve yeni liderlerini anlattı, “Dönem”leri karşılaştırdı. “Kemal Bey seçilene kadar hep Deniz Bey’in ekibinde yer aldım. Kendimi listede görünce Milli Piyango çıkmış gibi oldu. Bu kurultay sürecinde talebim olmadı. ‘Bana inanıyorlarsa alırlar’ dedim. Sonuçta partide koltuklar geçicidir ama ben hep iyi bir CHP’li oldum” diyen Atılgan’ın anlattıkları özetle şöyle:

Türkiye Müzik İşçileri Sendikası’nda 1993’te ilk kadın başkan oldum. CHP açıldıktan sonra Deniz Bey’in davetiyle partiye girdim. Parti barajın altında kaldığında Altan Öymen’in listesini delip PM’ye Baykal’ın ekibinden giren 28 kişiden biri oldum.

Çarşaf liste isteyenler son 3-4 seferdir blok listeyle seçim yapıyordu. Bu yüzden çarşaf liste dayatmalarını çok anlamsız buldum. Çarşaf liste olsaydı hâlâ kurultay salonundaydık.

Kılıçdaroğlu’nun hataları oldu ama her insan hata yapar. Bize düşen bu hataları ekip olarak kamufle etmektir. Ben her zaman Deniz Bey’i çok takdir ettim. Ama biz onun döneminde tabana ulaşamadık. Deniz Bey çok doğru şeyler söylerdi ama anlaşılmıyordu. Kemal Bey halkın anlayabileceği bir dille konuşuyor. İnsanlar çok seviyor, sıcak, pozitif bir insan. Biz Deniz Bey’i çok sevdik ama olmadı. Bunu dışarıda anlatamadık. Sanki üniversite kürsüsünde ders verir gibiydi. Halk anlamıyordu.


Kemal Bey’in ‘lider olamadığı’ eleştirilerini haksız buluyorum. Sonuçta Erdoğan’ı lider olarak görüyorlar ama karizma demek, liderlik demek değil. Önüne birkaç satır yazıyorlar onu okuyor. Biraz da boy pos, liderlik bu değil. Biz eskiden Deniz Bey için önceden gider adam toplardık, onlar da yarım saat kalıp giderlerdi. Kemal Bey için kendiliklerinden geldiler.

Önemli olan ‘halkın lideri ’ olmak, partinin değil. 80 kişinin değil 70 milyonun lideri olmak gerekiyor. Kemal Bey tipi liderliğe halk alışacaktır. Zaten alışıyorlar da. Partide bir sıçrama var.


(sb)