Meclis'te İçişleri Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmelerinde ortam öğrenci eylemleri konusundaki tartışmalarla gerildi önce.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Polise bayraklı sopalarıyla saldırı öğrenciden geliyor. Polise sopasıyla vuran o, doktordan rapor var orada bu kızımıza hiçbir darp ve vurma olmamıştır diye” dedi.

Buna karşılık CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Polis öğrenciyi değil öğrenci polisi dövdü diyen bakandan da bunu beklerdim” yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı sözü CHP'nin Kayseri yolsuzluk dosyasına getirdi. CHP Grup Başkanvekili İnce ile yine sert bir tartışmaya girdi. Genel Kurul’da karşılıklı "yalancı" atışması yaşandı.

Atalay’ın, “CHP zor bir adım attı hiç çalışmadan. Tembellik. çalışmamış bir milletvekili uydurma birkaç evrak getirmiş” demesi üzerine ayağa kalkan İnce, “Uydurma evrak diyor. Kayseri Vali Yardımcısı’nın altında imzası var. Siz oraya gönderdiğiniz müfettişleri aklamaya gönderdiniz. Size AKP diyorduk artık AK Parti diyebilirsiniz çünkü aklıyorsunuz” dedi.

Atalay bunun üzerine cevap olarak, “Sayın Grup Başkanvekili ya bilerek yalan söylüyor, ya da yanıltıyor. Rüşvet iddiasını Cumhuriyet Savcılığı araştırmıştır” yorumunu yaptı.

İnce ise, “Bana açık açık yalan söylüyor. Kim yalan söylüyor sen yalan söylüyorsun yalancı sensin” karşılığını verdi.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut CHP'li İnce'nin mikrofonunun sesini kesti. Oturuma ara verdi. AK Parti ve CHP sıralarında yükselen tansiyon, diğer milletvekillerinin araya girmesiyle güçlükle düşürülebildi.


(sb)