‘Eylem planımız olacak’ diyen 2. başkan Helvacı, F.Bahçe maçına Rijkaard ile çıkmayacaklarını açıkladı. G.Saray, adaylar arasında ilk sırada olan Hikmet Karaman’ı Manisa’dan isteyecek


G.SARAY’DA sezonun 8. haftasında alınan 4. yenilgi teknik direktör Frank Rijkaard’ın kredisini bitirdi. Lige üst üste Sivas ve Bursa yenilgileri ile başlayan 4 maçlık galibiyet serisinin ardından Karabük ve A.Gücü maçlarıyla kötü görüntüsüne geri dönen sarı-kırmızılılarda yönetim Hollandalı hoca ile devam etmeme kararı aldı. Rijkaard’ın gönderilmesinin en büyük sebebi ise geçen sezon oynanan 2. F.Bahçe maçını da kaybeden genç hocanın hafta sonu Kadıköy’deki derbide kazanacağına ihtimal verilmemesi.

 RIJKAARD, A.Gücü maçıyla beraber taraftar desteğini de kaybederken tribünler hocalarını ıslıklayıp daha sonra istifaya davet edip uzun süre de "İmparator Fatih Terim" diye tempo tuttular. Tribünün bu tepkisiyle ilgili olarak Rijkaard “İstifa etmeyeceğim” dese de yönetim taraftarların sesine anında kulak verdi.

2. BAŞKAN Mehmet Helvacı kameralara “Bu şekilde devam etmesini biz de istemiyoruz. Mutlaka çözeceğiz. Böyle bir maçın arkasından hocayla ilgili bir karar almak doğru değil. Ama bu konuyu masaya yatıracağız. Konuştuğumuz hiçbir isim yok. Hocayla ilgili bir tasarrufumuz yok. Ama yarın (bugün) bir karar alınacak ve uygulamaya konulacak.

 NE lazımsa yapılacak. Her türlü karar çıkabilir. Oynanan futboldan hiç memnun değiliz. Bu oyun G.Saray’ın büyüklüğüne yakışmıyor. Büyük bir kulübüz ama futbolumuz başarısız. F.Bahçe derbisinden önce mutlaka bir eylem planımız olacaktır” derken, sarı-kırmızılılar Rijkaard ile ilgili kararını vermişti bile: Yıllık ücreti olan 3.5 milyon Euro ödenip, Hollandalı hoca gönderilecek ve pazar günkü F.Bahçe derbisinde takımın başında yeni bir hoca olacak.

TERİM’E TEKLİF YOK

ADAYLAR arasında öne ç›kan isimse Hikmet Karaman. Taraftarın ısrarla istediği Fatih Terim’in futbolun tek patronu olma şartını öne süreceğini düşünen yönetim bu nedenle deneyimli teknik adama teklif yapmayı düşünmüyor. Sarı-kırmızılılar bu sebepten dolayı Hikmet Karaman’ı takımın başına getirebilmek için Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile görüşecekler. İki taraf da anlaşmaya varırsa G.Saray’ın yeni hocası Karaman olacak.

Polat ‘Kalacak’ dedi 1.5 ay dayanabildi

ADNAN Polat sezon sonunda takımın durumu ne olursa olsun sözleşmesinin uzatılacağını söylediği Rijkaard’a 1.5 ay tahammül edebildi. G.Saray Başkanı, 3 Eylül’de NTVSpor’a “Sezon sonuna kadar bizimle. Kabul ederse nisan ya da mayısta uzatacağım. Hoca arayışımız yok” demişti. Sar›-kırmızılılar 4 maçl›k serinin ard›ndan 2 maçta 6 puan kaybederken Polat da hocasından desteğini çekti