ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait diplomatik yazışmaları sızdıran WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın, İsrail'in güvenliğini veya diplomatik ilişkilerini zedeleyecek herhangi bir belgeyi yayınlamama konusunda Mossad ile anlaşmaya vardığı ileri sürüldü.

İddiaya göre Assange ve İsrail istihbarat servisi Mossad'ın ajanları Cenevre'de gizli bir toplantı ve bu yönde bir karar aldı.

Arapça yayınlanan 'El Hakika' adlı bir internet dergisinde yayınlanan habere göre, 'Assange ve Mossad Cenevre'de gizli toplantı yaptı. Assange, İsrail'in güvenliğini veya diplomatik ilişkilerini zedeleyecek herhangi bir belge yayınlamamaya söz verdi.'

Savaş karşıtı Amerikan haber sitesi 'Veterans Today'n editörlerinden Gordon Duff da, 'Assange ile İsrailli yetkililerin gizli bir anlaşma yaptıkları anlaşılıyor. İsrail'le ilgili kirli belgelerin ortadan kaldırıldığını tahmin ediyoruz' dedi. IndyMedia'da bir blogger da, İsrail'in Lübnan saldırısı, Gazze'ye yönelik 2006, 2008 ve 2009 tarihli operasyonlarıyla ilgili Tel Aviv ve Beyrut'taki ABD Büyükelçiliklerinden gönderilen kriptoların, Assange tarafından ya siteden kaldırıldığını ya da muhtemeler yok edildiğini iddia etti. Söz konusu blogger, Assange'ın bu belgeleri açabilecek şifreyi bilen tek kişi olduğunu ileri sürdü. İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi ise, WikiLeaks internet sitesiyle İsrail'in ortak çalıştığına ve İsrail'in çıkarlarına hizmet edecek şekilde bilgilerin manipüle edildiğine dair komplo teorilerinin üretildiğini yazdı.

WikiLeaks belgeleri Kurtlar Vadisi'nde

WikiLeaks ile İsrail'in ortak çalıştığına dair ima Kurtlar Vadisi dizisinin son bölümüne de konu oldu. Dizideki, ABD'li karakter, WikiLeaks belgelerini İsrail'in çıkarttığını iddia ederken aralarında şöyle bir diyalog geçiyor:

- İSRAİL: 'Bizimle alakası yok kuzum'

- ABD: 'Buna çocuklar bile inanmaz. Doğru, bizzat siz vermiyorsunuz. Bizim içimizdeki siz veriyorsunuz'

- İSRAİL: 'Biz vermiş olsak Türkiye'yi bu kadar dürüst bu kadar güçlü göstermezdik'

- ABD: 'Bazı şeyleri düzeltme ve dönüştürme gücümüz hala var. Biz her zaman çıkarlarımızı ve bizim çıkarlarımız için çalışanları koruruz. Ve bizim çıkarlarımız için çalışan, gerekirse uyuşturucu gibi pis işler yapanlara asla karışmayız değil mi ?'

Paranızı bu bankadan çekin

ABD'nin en büyük bankalarından Bank of America, WikiLeaks'e kendi bankaları aracılığıyla yapılacak tüm para transfer işlemlerinin durdurulduğunu açıklayınca site bankaya savaş açtı. Siteden yapılan açıklamada, özgürlüğe inanan kişilerin Bank of America'daki hesaplarını kapatmaları çağrısı yapıldı. Sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile yapılan açıklamada, 'İş yeriniz Bank of America ile çalışıyorsa, paranızı daha güvenli bir yere koymanızı tavsiye ederiz' denildi. Julian Assange CNBC televizyonuna, WikiLeaks'e bankalarla ilgili sızdırılan belgeleri Ocak ayında yayınlayacaklarını söylemiş, organizasyonlarının Amerikan, İngiliz, Dubai, İsviçre bankaları tarafından saldırıya uğradığını iddia etmişti.



(sb)