Soğuk kış gecelerinde evsizlerin düştüğü sıkıntıları empati kurarak kamuoyuna aktarmak isteyen Şefkat-Der üyelerinin eylemine, HAS Parti Genel Başkan yardımcıları Zeki Kılıçarslan ve Mehmet Bekaroğlu da destek verdi. Üzerlerine, sokakta soğuktan ölmüş vatandaşların resimlerini asan Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan ve dernek üyeleri, önceden hazırladıkları konuyla ilgili bildirileri vatandaşlara dağıttı.

Evsiz insanlar için kalıcı çalışmalar yapılmadığına vurgu yapan Bulan, evsizlerin bir süreliğine çeşitli merkezlerde toplanıp daha sonra tekrar bırakılmasının ayrı bir dramı oluşturduğunu ifade etti. Eyleme destek veren Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da evsizlerin sorunlarına işaret etti. Bekaroğlu, "Bir ülkede bir çocuk soğuk bir kış gününde geceyi sokakta geçiriyorsa, o ülkede hiçbir şey yapılmıyor demektir" diye konuştu.



Devletin, 'sosyal devlet' ilkesinden yola çıkarak evsizlere destek olmasını isteyen Bulan, "Sokakta yaşayan vatandaşlarımız tacize, tecavüze uğruyor. Çıkıp birileri 'Sokakta yaşayan kadınlar kısırlaştırılsın.' diyor. Bu bir insanlık suçudur. Devletin bu konuda çalışma yapması lazım." şeklinde konuştu. Bulan, konuyla ilgili partilerin genel başkanlarına ve önde gelen temsilcilerine eyleme katılmaları için faks çektiklerini ancak ulaşamadıklarını anlattı. Bulan, eyleme ilginin az olmasından da yakındı.

Mehmet Bekaroğlu da konuyla ilgili şunları söyledi: "Devletin bu insanlara sahip çıkması lazım. Evsizleri ve kimsesizleri korumakla ilgili yasa beğenmediğimiz 82 Anayasası'nda bile var. Önemli olan var olan yasayı uygulamaya geçirmek."