Kaza akşam 03:00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Kavşağında meydana geldi. Sürücüsü tespit edilemeyen 17 KK 110 plakalı otomobil Özlüce Kavşağı'ndaki yol yapım çalışmalarını fark etmeyerek kavşak inşaatında çalışan ve güvenlik şeridi çekilen alanın içinde park halinde bulunan iş makinesine çaptı. Çarpmanın etkisi ile LPG'li olan otomobil bir anda patlayarak alev almaya başladı.
 
Kazayı gören vatandaşlar ise kaza yapan aracın yanına koşarak yanan aracı söndürmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine kazayı gören vatandaşlar hemen 110 itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye erleri yangına müdahale etti. Otomobilin söndürülmesi ile birlikte korkunç tablo da ortaya çıktı.
 
Polis ekiplerinin yanan araç içersinde yaptığı incelemede 3 kişinin feci şekilde hayatlarını kaybettikleri tespit edildi. Bunun üzerine kaza yerine Olay Yeri İnceleme Ekipleri geldi. Yapılan araştırmada otomobilin içersinde 3 yetişkin erkek cesedi olduğu öğrenildi.
 
İtfaiye ekipleri yanan otomobildeki cesetleri sıkıştıkları yerden çıkarmak için aracın koltuklarını kesti. Daha sonra yanan cesetler sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Olay yerine gelen Bursa Cumhuriyet Savcısı da cesetlerin Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasını istedi. 3 kişinin cansız bedeni cenaze aracına konularak adli tıp morguna kaldırıldı.  
 
 
Kazayı gören ve kavşak inşaatının bekçisi olduğu öğrenilen Durdağa Durak isimli görgü tanığı ise kaza yapan otomobilin süratli olduğunu iddia etti. Durak, "Araç iş makinesine çarptıktan sonra havada takla attı. Ben araç içersindekileri kurtarmaya gittim ancak otomobil aniden alev almaya başladı. Müdahale edemedik" dedi.
 
Polis, kaza yapan aracın plakasından araç sürücüsünün ve otomobil içersinde feci şekilde can veren insanların yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.