Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstişare ve Değerlendirme toplantısının ardından ilçe merkezindeki bir termal otelin açılışını gerçekleştirdi, ardından Kazan ilçesinde seyyar bir tezgahta durarak kavun satın aldı. Kestirdiği kavunları ise gazetecilere ve korumalara elleriyle yedirdi.

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'da Başak Termal Otel'in açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada tesisin Türk turizmine ve ilçeye hizmet edeceğini söyledi.
Otelin açılışının ardından karayoluyla Kazan ilçesine hareket eden Başbakan Erdoğan, yol üstünde bir kavun tezgahında durarak, burada 25 kilogram yöre kavunundan satın aldı. Satıcıya kavunları kestirerek tadına bakan Erdoğan, daha sonra gazetecilere de kestirdiği kavundan ikram etti. Elleriyle gazetecilere ve korumalarına kavun yediren Erdoğan, Ankara merkezdeki kavun fiyatını bilmediğini ancak tezgahtaki kavunun pahalı olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan daha sonra, Şahende ve Celal Demirbağ çiftinin evine konuk oldu. İki gün önce Kazan'daki bir programda Başbakan Erdoğan'ı evinde yemeğe davet eden Şahende Demirbağ kendisine kuzu çevirme yapacağını söylemişti. Erdoğan'ı evin girişinde karşılayan ve kendisine bir koç kurban etmek isteyen Şahende Demirbağ'dan koçu kurban etmemesini isteyen Erdoğan, “Hayır yap bunu” dedi.

Başbakan Erdoğan daha sonra beraberinde kızı Sümeyye Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte Demirbağ çiftinin evine konuk oldu.
Erdoğan, ziyaretinin ardından Ankara'ya dönecek.