Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya-Ankara arasında sefer yapacak Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) test sürüşüne başlamasına ilişkin olarak, ''Bu adımla 11-12 saatlik raylı sistem yolculuğu 1 saat 15 dakikaya inecek'' dedi.

Başbakan Erdoğan, YHT'nin Konya-Ankara arasında test seferlerine başlaması dolayısıyla, Konya Garı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Konyalıların hayalini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. ''Bu adımla 11-12 saatlik raylı sistem yolculuğu 1 saat 15 dakikaya inecek'' diyen Erdoğan, YHT'nin Konya'yı Ankara'ya, Ankara'yı da Konya'ya daha yakın kılacağını, 2 kent arasındaki yolculukların daha refah ve mutluluk içinde yapılacağını söyledi. Erdoğan, 2-2,5 yıla kadar Eskişehir-İstanbul etabının da tamamlanacağını dile getirerek, bunun ardından Konyalıların, YHT ile İstanbul'a da seyahat edebileceklerine işaret etti.

Konya-Ankara YHT hattının dünyada örneği görülmeyen bir sürede tamamlandığını belirten Erdoğan, 3 ay sürecek test sürüşlerinin ardından YHT ile yolculu taşımaya başlanacağını kaydetti.

Konya'nın kültür ve inanç turizminde önemli bir destinasyon haline geldiğine dikkati çeken Erdoğan, ''Bu yıl Mevlana'ya 2 milyon yerli ve yabancı turist geldi. Raylı sistemle bu daha da artacaktır. Her yerden Konya'ya akın başlayacak'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a ve TCDD çalışanlarına teşekkür eden Erdoğan, çalışmalarından dolayı Konya Valisi Nezih Doğan ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i kutladı. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanısıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.


(sb)