Alınan bilgiye göre, Yusuf Baysal Anadolu Lisesi 10-D sınıfında öğrenim gören 14 yaşındaki H.C, Tufanpaşa Mahallesi Üstün Sokaktaki bir kırtasiye dükkanına müşteri gibi girdikten sonra iş yeri sahibi Çiğdem Akfırat'ı, önce bıçakla tehdit etti daha sonra darp etti.

Genç kızdan para ve altın küpesini isteyen H.C, genç kızın çığlıklarını duyan 2 kişinin dükkana girmesi üzerine, kasadaki bir miktar parayı aldıktan sonra kaçtı. Çevredekiler tarafından kovalanmaya başlayan H.C yakındaki İmam Hatip Lisesi'nin bahçe duvarını aşmak isterken vatandaşlar ve polisler tarafından yakalandı. Yaşadığı korkuyla şoka giren genç kız 112 ambulansı ile Kozan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

14 yaşındaki zanlı H.C ise önce karakola daha sonra rapor için Kozan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Gazetecilerin görüntü almaya çalışması üzerine kabanıyla yüzünü kapatan ve bilgisayar oyunu bağımlısı olduğu belirtilen H.C'nin internet üzerinden oynanan Metin-2 isimli aksiyon ve şiddet içerikli oyundan satın almak istediği bir oyun karakteri için 50 TL. şifre bedeli bulmaya çalıştığı iddia edildi.
Polis olaydan sonra işyerinde parmak izi çalışması yaptı. Gasp olayının bir bölümü ise güvenlik kameralarına yansıdı.

H.C.adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


(sb)