Başörtülü Çankaya eseriniz

Necmettin Erbakan, Milli Görüş partilerinde 12 yıldan beri süren “emanetçi” modelini dün Saadet Partisi’nin genel başkanlığını devralarak sona erdirdi. 84 yaşındaki Erbakan, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, RP ve birkaç aylık SP liderliğinin ardından 5’inci kez genel başkan oldu.
Siyasi yasağı geçen yıl mahkeme kararıyla kaldırılan Erbakan, saatlerce salondan ayrılmadı, slogan ve tekbirlerle kesilen konuşmasında özetle şunları söyledi:

AKP içi saman dolu kuş

- “Avcılar tüyleri cazibeli güzel bir kuş gördüğü zaman bu kuşu toprağa gömmek istemezler. İçini boşaltılar, saman doldururlar ve misafir odasının baş köşesine koyarlar. AKP içi saman dolu kuştur, bu kuşun canlısı Saadet Partisi’dir.
- Refah dönemi kalfalık hizmetlerimizdi, şimdi ustalık hizmetlerimizi yapmaya geliyoruz. Eğer bugün hanımı başörtülü bir zat Cumhurbaşkanı oluyorsa bu, o zatın veya hanımının başarısı değildir, sizin eserinizdir, Milli Görüş’ün eseridir.

Tayyip’e nişan planlı

- Suudi Arabistan Kralı Tayyip’e İslam nişanı takıyor, bunlar planlı hareketlerdir. Yahu neyi idare ediyor, sanayi çökmüş, hayvancılık yok olmuş, nehirlerin suyu bile satılıyor. Biz öbür partilerden değiliz, Türkiye’de 60 tane parti var, biz 61 değiliz, biriz ve tekiz. Milli Görüş başka, hak başka, batıl başka.

- Bizim yaptığımız, ıslah olmayacaksa ağacı budamaktır. Budanan ağaç daha güçlü hale gelir. Bugün hepiniz kongreye gelirken şükrettiniz, ‘Oh Yarabbi, Elhamdülillah kendi partimizin kongresine gidiyoruz’ dediniz. Son yaşanan olaylar Allah’ın bir lütfudur. Bir insanı bu hareketten çıkarmanın vebali vardır, bunun ahreti vardır. Biz hiç karışmadan herkes kendi kendine yerini almıştır.

Avrupalı yüzünü yıkayamaz

- AKP de CHP de ikiz kardeştir. Hepsi AB’cidir, hepsinin üstünü çizin. Avrupalı dediğiniz adam yüzünü yıkamasını bilmez, tuvalete girdiği gibi çıkar, bu adamın arkasına düşüp de ne elde edeceksin be ey gafil. Bunların müşterek sıfatları siyonizmin tahsildarı. Avrupa kapısına zincirle bağlayacaklarmış, aman Yarabbi bunlar hangi milletin çocukları?”

Sadece 3 oy geçersiz

- Erbakan dün 687 delegenin oy kullandığı kongrede 684 oyla genel başkanlığa ilk turda seçildi. Üç oy geçersiz sayıldı. Erbakan, bugün de partinin yanındaki Hamidiye Camii’nde de yeni parti yönetimi ve delegelerle birlikte öğle namazı kılacak.

Ak Parti’den katılan yok

- SP’nin olaylı kongresinin ardından yenilenen olağanüstü kongresi dün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Temmuz’daki toplantının tersine SP’nin bu kongresine Ak Parti’den temsilci katılmadı. SP amblemlerinin yanına “Milli Görüş” damgası eklendi. Erbakan, adaylığını ve listesini son dakikaya kadar açıklamadı.

Asansörle kürsüye çıktı

- Erbakan, Başkanlık Divanı platformunun altına kurulan özel bir asansörle koltuğunda oturur halde kürsüye çıkarıldı. Erbakan konuşması bitince de aynı sistemle kürsüden indi. Erken saatte salona gelen Erbakan, “İşte ordu, işte komutan. Hoca’ya sadakat şerefimizdir. İnadına Saadet, inadına Erbakan” sloganlarıyla karşılandı.

Ağlayarak açıkladılar

- Erbakan, salonu ve çevresini dolduran binlerce partiliye bir saat hitap etti. Divan Başkanı Yasin Hatiboğlu, Erbakan’ın genel başkan adaylığını ağlayarak açıkladı. Hatiboğlu, “Buna hikmet-i huda (Allah’ın hikmeti) diyorlar. Bu yeşil liste” dedi. Hatiboğlu, Divan’dan “Bu alemde vefa yok. Kime ok atmayı öğrettiysem sonra beni de aldı nişan” dizelerini okudu.

Erbakan ağlamaklı oldu

SAADET Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, kongreyi “muhteşem” olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “Bizde vazife istenmez verilir. Ben de o kardeşlerimizin aldığı kararın en hayırlısı olduğu düşüncesiyle kabul ettim. 41 sene evvel Milli Nizam kongresindeki aynı coşkuyu bir kez daha gördük. Kongreden sonra ilk hedefimiz iktidardır.” Erbakan’ın konuşmasının bazı bölümlerinde gözyaşlarını tutmakta
zorlandığı görüldü.
Hepsi yönetimde

Erbakan, Numan Kurtulmuş’un tasfiye etmeye çalıştığı kadrosunu ve aile fertlerini yeni SP Genel İdare Kurulu’na aldı. Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, kızı Elif Erbakan Altınöz, dünürü Orhan Altınöz, özel kalem müdürü Mehmet Karaman, geleneksel Milli Görüş kadrosundan Şevket Kazan, Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Tekdal, Arif Ersoy, Fehim Adak, Mustafa Kamalak ve İlyas Tongüç yeni yönetimi oluşturdu. Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz de yedek listede yer aldı.