Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların Akdeniz, Muğla, Malatya, Tunceli, Erzincan, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeybatı (Karayel), İç Anadolu' nun güney ve doğusu, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (60-80 Km/S) olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Akdeniz, Muğla, Malatya, Tunceli, Erzincan, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI

İç Anadolu'nun güney ve doğusunda rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı ayrıca, rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden, Güney Ege ve Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (50-70 Km/S) esecek 8

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. Rüzgar güneyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esecek 9

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (50-70 Km/S) olarak esecek 13

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli doğusunda aşırı olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esecek 20

SAMSUN: Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 17

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı 3

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde sis görülecek 10

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Edirne Kırklareli, Çanakkale ile İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya'da buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; kuzeybatıdan kuvvetli (50-70 Km/S) olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak yağmur, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.Rüzgar: kuzey kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (50-70 Km/S) olarak esecek. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak, kıyıları gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların batı kıyıları ile doğusunda kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (60-80 Km/S) olarak esecek.Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur,bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Amasya,Tokat, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ile gece saatlerinde bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur yükseklerde karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı yağmur yüksekleri karla karışık yağmurlu, kuzeyi akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçecek. Yağışlar Malatya, Tunceli, Erzincan çevrelerinde kuvvetli olacak. Bölgenin kuzey ve doğusunda sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu. Batısı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevresinde kuvvetli olacak. Bölge genelinde toz taşınımı görülecek. Sabah saatlerinde Doğusunda sis görülecek.


(sb)