Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çığşar Süt ve Süt Ürünleri Limited Şirketi'nin sahibi Seray Çığşar (39), yaptığı açıklamada, çocuk yaşlardan itibaren fabrika sahibi olma hayali kurmasına rağmen liseyi bitirdikten sonra çeşitli nedenlerle okuyamadığını ancak, hayalinin peşinden koşmaktan da vazgeçmediğini söyledi.

Çocukluğunda evcilik oynarken arkadaşlarının anne, baba ya da çocuk rollerini üstlenirken, kendisinin hep iş, ekmek dağıtan yardımsever patronu oynadığını anlatan Seray Çığşar, bu yüzden henüz 24 yaşında bir genç kızken yöredeki köylülerin ürettiği sütü değerlendirmek için babasının desteğiyle süt depolama tesisi kurduğunu ancak, yaşadıkları sıkıntılar ve ekonomik krizin etkileri sonucu iflas ettiğini belirtti.

Seray Çığşar, ''Büyük bir hayal kırıklığının ardından evde üzüntü içinde, hiçbir iş yapmadan oturmak çok zor geldi. Ancak, 2006 yılında televizyondan duyduğum bir haber beni yeniden umutlandırdı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kırsal kalkınma destek programı kapsamında girişimcilere kredi sağladığını öğrendim. Çocukluk hayalime yeniden kavuşmak için bir fırsat olduğunu düşünüp hemen yeniden işe koyuldum'' dedi.

İlk iş deneyiminde başarılı olamadığı için bu kez hiç kimsenin kendisinin yanında yer almadığını belirten Seray Çığşar, şöyle konuştu:

''Hayal kırıklığıyla sonuçlanan işimi yeniden kurmaya karar verdim. İflas ettikten sonra tesisin makinelerini satmamış bir depoya koymuştum. 4 elle işe sarılarak, evimin altındaki dükkanda faaliyete başladım.

İflas eden firmam adeta küllerinden yeniden doğdu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın sağladığı kredi desteği bana adeta can suyu oldu. İşlerim şimdi çok iyi gidiyor. İşletmemi eskiden olduğu gibi Organize Sanayi Bölgesine taşıdım.

Süt depolama tesisimde 15 kişiye istihdam sağladığım gibi yöredeki 300 köylü ailesinin ürettiği sütü değerlendiriyorum.

Hijyenik koşullarda topladığım sütü tesislere getirip burada hiç el değmeden depoladıktan sonra firmalara dağıtımını yapıyorum.

Günlük 20 ton süt depolama kapasitemiz var ancak, bunun şu anda 4'de birini kullanıyorum. Yakın bir gelecekte işimi genişletip, tam kapasite çalışacağım.''

''Bir kez denedin olmadı, başaramazsın'' gibi eleştirilere kulak tıkadığını, daha çok çalışıp soyadını süt markası haline getirmek istediğini belirten Seray Çığşar, ''Beni bu noktaya hayallerim ve devletimizin desteği getirdi. Şimdi çevremde herkes beni 'hanım ağa'' diye çağırıyor. Yolda beni gören çocukların bile böyle seslenmesi hoşuma gidiyor'' dedi.

Çığşar, hayallerinin bununla da sınırlı olmadığını sadece süt işlemekle kalmayıp, yoğurt, ayran ve peynir de üretmek için hazırlıklara başladığını belirterek, ''Her Anadolu kadını benim gibi hayal ederse başarır.

'Param yok' deyip korkmasınlar, imkanlarını zorlasınlar, araştırsınlar. Ben kadın olmanın dezavantajlarına rağmen başardım. İsterse herkes başarır'' diye konuştu.

(sb)