Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin TRT’yle ilgili eleştirilerine cevap verirken, bu iki isme dikkat çekti. Arınç’ın açıklamalarına göre, TRT’yi yandaşlıkla ve AK Parti yanlılarını işe almakla suçlayan CHP’nin parti ve Meclis’teki basın danışmanları Baha Ülgen ile Baki Özilhan TRT personeli.

İKİSİ DE TRT PERSONELİ

Arınç’ın açıklamaları şöyle: ''Siz zannediyorsunuz ki TRT'ye alınan her kişi ya da çalışan AK Parti iktidarına yandaştır, onların görevini yerine getiriyor ve onlarla birlikte hareket ediyor. Bu çok bütüncül bir kötülemedir. TRT, buna müstehak değil. Bu, çok yanlıştır. O kadar yanlıştır ki mesela siz TRT kadrosunda olup da bazı bakanların yanında çalışan TRT çalışanlarını söylüyorsunuz ama unuttuğunuz bir gerçek var.

Sayın Deniz Baykal'ın da, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da en yakınında en azından 4-5 yıldır çalışan iki görevli var. Biri Baki Özilhan, birisi de Baha Ülgen'dir. İkisi de TRT mensubudur, TRT'den maaş almaktadır, TRT'den geçici görevli olarak CHP'de görevlendirilmiştir. Bu ikisi de değerli insanlardır. Meclis Başkanlığım döneminde Baki Özilhan'ın ne kadar dürüst, çalışkan bir gazeteci olduğunu bilen bir insanım. Sanki bütün TRT çalışanları AK Parti'nin emrinde ve hizmetinde... Hayır. Büyük bir kurumuz biz. Bizden istenen elemanları her partiye tahsis etme noktasında bugüne kadar devam ettik. Sayın Baki Özilhan ve Baha Ülgen için TRT mensubu olması bir eksiklik değil. Ama başkaları için bulduğunuz eksiklikleri bu arkadaşlar için görmüyorsanız, sadece onu hatırlatmak istiyorum.''

YÜCEL YENER DÖNEMİNDE HEM DE SINAVSIZ GİRMİŞ

Edinilen bilgilere göre, CHP’nin Meclis’teki Basın Danışmanı Baha Ülgen TRT’ye Yücel Yener döneminde girdi. İddialara göre Baha Ülgen sınava da girmedi. Kanal 6’da bir süre Haber Müdürlüğü yapan Ülgen, Yücel Yener’in TRT Genel Müdürlüğü döneminde hem de sınavsız TRT’de işe alındı.

“Yapım yayın sorumlusu” olarak TRT’de kadro verilen Ülgen, bir süre sonra da “Uzman” yapıldı. Kadrosu TRT’de olan Baha Ülgen 2002’den bu yana Meclis’te, CHP Meclis Grubu’nda Basın Danışmanı olarak görev yapıyor.


(sb)