Türkiye ile aralarında sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesi amacıyla ülkemizi ziyarete gelen Bosna Hersek, Sırp ve Hırvatlardan oluşan bir grup bugün de Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’u ziyaret etti.

Dr. Erhan Erol, “Gaziosmanpaşa’mız İstanbul’un yeni parlayan bir yıldızı olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.

Türkiye ile aralarında sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesi amacıyla ülkemizi ziyarete gelen Bosna Hersek, Sırp ve Hırvatlardan oluşan bir grup bugün de Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’u ziyaret etti. Çok samimi geçen ziyaret sırasında sivil toplum kuruluşu mensupları ve öğrencilerden oluşan grup başta İstanbul olmak üzere gezdikleri Bursa’yı da çok beğendiklerini ve Türkiye’deki misafirperverliğe hayran kaldıklarını söylediler. İstanbul’un Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu söyleyen Dr. Erhan Erol, “ İstanbul, tarihi, doku güzellikleri ve bir kültür mozaiği olmasının yanı sıra Avrupa ve Asya kıtalarını birleştirme özelliğiyle “tüm dünyanın incisi” unvanını hakkıyla elde etmiştir. Gaziosmanpaşa’mız ise bu güzel kentin yeni parlayan bir yıldızı olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.

Daha sonra ziyaretçiler misafirperverliğinden dolayı GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’ a teşekkür belgesi verirken Dr. Erhan Erol’da ziyaretçilere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Bir Ay Boyunca Ücretsiz Sağlık Taraması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, Arnavutköy Belediyesi işbirliğinde ilçe genelinde bir ay sürecek bir sağlık tarama çalışması yapıyor. İki büyük tır içerisinde belirli branşlarda uzman hekim ve personel gözetiminde verilen ücretsiz sağlık tarama hizmetine vatandaşın ilgisi büyük.
Basın Yayın Servisi (13 Ekim 2010)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi bünyesindeki uzman doktor ve teknik donanımlı iki tır ilçe ilçe gezerek mobil sağlık uygulamaları gerçekleştiriyor. Arnavutköy Belediyesi’nin daveti üzerine bir aylık bir tarama çalışması için ilçeye gelen mobil sağlık tarama ekibi, belirli günlerde ilçenin tüm bölgelerinde vatandaşa ücretsiz sağlık tarama hizmeti sunuyor.
Kadınların Korkulu Rüyası Meme Kanseri Taramada
Kız erkek 2-12 yaş aralığındaki tüm çocuklar başta olmak üzere, kadınlara yönelik olarak, meme kanseri açısından risk tarama, kemik ölçümü, açlık kan şekeri ölçümü, çocuklarda parazit tespiti, kardiyovasküler açıdan kalp riski, total kolesterol, trigliserid, HDL Kolesterol, LDL Kolesterol ölçüm ve taramalarının yapıldığı mobil sağlık hizmeti ilk olarak Arnavutköy Necip Fazıl Caddesi 28 numarada verilmeye başlandı. Vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanabilmeleri için, kimlik numaraları yazılı nüfus cüzdanlarıyla müracaat etmeleri yeterli. Her hangi bir ücret ya da sağlık güvence şartı aranmayan taramalarda, sonuçların takibi açısından kimlik numaralarının bulunması zorunlu. Aynı gün içerisinde tahlil sonuçlarının da vatandaşa bildirildiği uygulama bir ay boyunca Arnavutköy’ün değişik mahallelerinde hizmete devam edecek.
Bir Ay Boyunca Arnavutköy’de
Kadınların korkulu rüyası meme kanseri taramasının da yapıldığı bu mobil sağlık hizmeti neticesinde, hastalığın ileri derece tetkik yada tedavi gerektirmesi durumunda, Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan Kadın ve Aile Sağlığı merkezlerine sevkedilip elle muayene ve diğer aşamaların da takibi sağlanıyor. İlk olarak Arnavutköy Merkez Mahalle’de başlatılan taramalar daha sonra ilçenin değişik mahallelerinde devam edecek. Arnavutköy Belediyesi de taramalarla ilgili olarak vatandaşı uyarıcı anons ve tanıtım hizmetlerinde bulunuyor. Mobil sağlık tarama hizmetinin ilerleyen günlerde muhtemel hizmet yerlerini de belirleyen belediye, ilçenin belirli merkez mahallerinde belirli günlerde ücretsiz sağlık taramasının yapılacağını da vatandaşlara duyuruyor.
SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK MAHALLELELERDEN BAZILARININ YERLERİ AŞAĞIDAKİ TABLODA VERİLMİŞTİR.

14.10.2010 ARNAVUTKÖY ANADOLU MAH.(KAYMAKAMLIK) N. Fazıl Cad. No: 28
15.10.2010 ARNAVUTKÖY ANADOLU MAH.(KAYMAKAMLIK) N. Fazıl Cad. No: 28
HAFTA SONU      
18.10.2010 ARNAVUTKÖY ATATÜRK MAH.BOĞAZKÖY Atatürk Mah. 36 Sk. 
19.10.2010 ARNAVUTKÖY ATATÜRK MAH. BOĞAZKÖY Atatürk Mah. 36 Sk. 
20.10.2010 ARNAVUTKÖY BOLLUCA MAH. (Otobüsle Servis Hizmeti Verilecek) Bolluca Meydanı
21.10.2010 ARNAVUTKÖY BOLLUCA MAVİGÖL (Otobüsle Servis Hizmeti Verilecek) Bolluca Meydanı
22.10.2010 ARNAVUTKÖY MERKEZ HARAÇÇI  Haraççı Merkez Mah. 1010 Sk.