İsveç'in başkenti Stokholm geçtiğimiz cumartesi gerçek terörle karşılaştı. Terör saldırısında 1 kişi öldü 2 kişi de yaralandı. İsveç'te terör saldırısını gerçekleştiren Irak vatandaşı 29 yaşındaki Taimour Abdulvahab El Abdaly'nin İngiltere'de yaşadığı ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, intihar bombacısının geçmişini mercek altına aldı. Iraklı Abdulvahab El Abdaly, İsveç'in başkenti Stokholm'da tren istasyonunda gerçekleştirmeyi planladığı eylemde başarılı olsaydı 100'den fazla kişinin ölümüne neden olacaktı.

İntihar bombacı geride ise 3 çocuk bıraktı. En büyük kızı Amira henüz 4 yaşında. Ayşe 2, erkek bebeği Osama ise 6 aylık. Üç küçük çocuk sahibi olan bir baba nasıl intihar eylemcisi oldu. İngiltere'de bu soruya cevap aranıyor. 29 yaşındaki intihar bombacısının radikal İslam'la nasıl tanıştığını eşinin babaannesi anlattı. Torunu Maria Nedelcovici'nin damadını fanatikleştirdiğini iddia eden babaanne, Maria'nın 11 Eylül saldırısından önce bir gece kulübünde DJ olarak çalıştığını ancak Dünya Ticaret Merkezi'ne olan saldırı sonrasında radikal İslamcı olduğunu belirtti.

İngiltere'nin Luton bölgesinde yaşayan Iraklı Taimour Abdulvahap El Abdaly'ın eşinin, üç çocuğuyla birlikte nerede olduğu şu anda bilinmiyor. İngiliz polisi İsveç'te intihar eylemi gerçekleştiren El Abdaly'nın Luton'daki evinde arama yaptı.


(sb)