ULAŞIM FELÇ OLACAK
Basın-yayın organları çalışanlarının 17-18 aralık günlerinde de 48 saatlik greve gidecekleri kaydedildi. Bu arada, sivil havayolu taşımacılığı çalışanlarının da 24 saatlik greve gitmeleriyle iç ve dış hatlarda yapılması programlanan tümseferler iptal edilirken, liman çalışanlarının 24 saatlik grevi nedeniyle adalar ile ana kara arasındaki ulaşımkoptu. Greve doktorlar ile avukatların da katıldığı, bu çerçevede hastanelerde yalnızca acil servis birimlerinin görev yaptığı, duruşmaların ise ertelendiği belirtildi. Diğer yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşuMoody's, İspanya'nın ''Aa1'' olan kredi notunu indirebileceği uyarısında bulundu.

İSPANYA ENDİŞELİ
Moody’s’ten yapılan açıklamada, artan borçlanmamaliyetleri, bankacılık sistemindeki potansiyel kayıplar ve gelecek yıla ilişkin yüksek finans ihtiyaçları konusundaki kaygılar nedeniyle İspanya'nın ''Aa1'' olan kredi notununmuhtemel bir indirim için gözden geçirileceği belirtildi.Moody's uzmanı KathrinMuehlbronner, raporunda, sadece ülke değil aynı zamanda bölgesel hükümetlerin ve bankaların önemli fon ihtiyaçlarının İspanya'yı daha fazla fon sıkıntısından etkilenir hale getireceğine işaret etti.

ESKİ BAKAN HASTANELİK OLDU!
Yunanistan Hükümeti, bütçe açığını düşürmek için mayıs ayında AB ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile İstikrar ve Kalkınma Programı kapsamında 110 milyar Euro'luk kredi anlaşması imzalamıştı. 9 milyar Euro'luk 3 taksiti Ocak 2011’de alacak olan Atina’nın, 15 Mart'ta ödenmesi gereken 15 milyar Euro'luk 4'üncü taksit için AB ve IMF'nin talep ettiği yapısal reformları parlamentodan geçirmesi gerekiyordu. Hafta başında Yunanistan Parlamentosu’nda gerçekleşen oturumlarda IMF ve AB’nin taleplerine yönelik ilk paket olan özelleştirme ve kamuda tasarruf tedbirleri yasalaştırıldı. Haberin basına yansımasıyla birlikte sokaklara dökülen protestocular başta Atina olmak üzere Yunan kentlerini savaş alanına çevirdi. Çatışmalar esnasında eski Kalkınma Bakanı Kostis Hatzidakisde yüzünden aldığı yaralar sonucu hastanelik oldu.

GAYET İYİYİM!
Çatışmalar esnasında yaralanan eski Kalkınma Bakanı Kostis Hatzidakis etrafını saran basın mensuplarına, “iyiyim, bir şey yok” dedi.


(sb)