Bakırköy Yenimahalle Hamam Sokakta bulunan Dinçer Pet Shop'ta elektrik kontağı sonucu yangın çıktı. Dükkanın içerisini kaplayan duman nedeniyle onlarca hayvan telef oldu. Dükkandan yükselen duman binadaki diğer katlara da ulaşınca vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yangının itfaiyeye haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler bir yandan dükkan içerisinde bulunan evcil hayvanları dışarı çıkartmaya çalışırken diğer yandan binada bulunan vatandaşları merdiven aracıyla tahliye etti. Mehmet Ar isimli vatandaş yangının saat 23.00 sıralarında çıktığını söyledi. Dumanın üst katlara kadar yükseldiğini ifade eden Ar, "İtfaiye tarafından kurtarıldık. Bir anda dumanlar bütün binayı kapladı" şeklinde konuştu. 


Yaralı olan hayvanlar aynı sokakta bulunan veteriner kliniğe götürüldü. İtfaiye erleri ise, yarı baygın halde çıkardıkları Golden Retriever cinsi köpeği suyla yıkayarak kendine getirmeye çalıştı. Bir süre sonra kendisine gelen köpeğin yardımına Veteriner Yakup Pehlivanoğlu ve ekibi koştu. Pehlivanoğlu, "Yanan pet shop arkadaşım Salih Dinçer’e aitti. Kendisine ulaşamadık. Böyle kötü bir haber de nasıl verilir bilmiyoruz. Yaralanan hayvanlara su verdik, yanıklarına merhem sürdük. Kurtarılan hayvanlar is olmuş, temizleyip yuvamıza aldık. Bunlar yaşayacaklar" dedi. 
Öte yandan, olay yerinde yanan hayvanları görünce gözyaşlarına boğulan Arzu Tolon Armutlu ise, kurtarılan yavru köpekleri kucağına alarak arkadaşına ait pet shopa taşıdı. Yanan dükkana girip itfaiye erleriyle birlikte canlı hayvan arayan Armutlu’yu arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. 
İtfaiye ve polis, yangının kesin çıkış nedenini araştırıyor.