2010 yılı içerisinde önemli projelere imza atan Gaziosmanpaşa Belediyesi Kentsel Yenileme Projelerini bir bir hayata geçiriyor. Sarıgöl- Yenidoğan - Kentsel Yenileme Projesinde  çalışmalar sürerken, Karayolları Mahallesi Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi kapsamında Mevlana Mahallesinde TOKİ tarafından inşaası tamamlanan yeni yaşam alanları için bölgedeki gecekondu sahipleri, kura çekimine katılarak yeni dairelerini belirlediler.

2010 yılı içerisinde projelerinde ağırlığı Kentsel Yenileme Projelerine veren Gaziosmanpaşa Belediyesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu  yılın başında  ilçenin kaderini değiştirecek “Sarıgöl- Yenidoğan - Kentsel Yenileme Projesinde önemli adımlar atılmış, TOKİ ile protokol imzalanmış ve planlama çalışmalarına başlanmıştı. Gaziosmanpaşa Belediyesi bu günde Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen törenle Karayolları Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kentsel Yenileme Projesi kapsamında ev sahibi olmaya hak kazananlar için kura çekimi yaptı. Kura çekilişini Gaziosmanpaşa 7. Noterliği gerçekleştirdi.Gecekondularda yaşamlarını sürdüren vatandaşlar için büyük bir heyecanın yaşandığı tören, evlerin belirlenmesiyle birlikte yerini duygusal sahnelere bıraktı. Karayolları Mahallesi Kentsel Yenileme ( Gecekondu Dönüşüm ) Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ortak olarak yürütülen çalışmalar sonucunda Mevlana Mahallesinde inşaası tamamlanan 162 adet konuttan 70’i  kura çekimi ile gecekondu sahiplerine teslim edildi. Hak sahipliği kura çekimi sonrası yeni dairelerine geçmenin hazırlığına başlayacak olan vatandaşların büyük bir sevinç ve heyecan içerisinde oldukları gözlendi. Uzun yıllar boyunca zor koşullarda yaşamlarını sürdüren gecekondu sahipleri için hazırlanan yeni yaşam alanlarında 112 ve 84 metrekarelik daire tipleri bulunuyor.
 
Karayolları Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bir açıklama yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, proje kapsamında hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini belirterek “Bugün çekilen kuralar sonucunda Karayolları Mahallemizde gecekondularda yaşayan 70 ailemiz, yeni dairelerine geçmenin hazırlıklarına başlayacaklar. Kentsel Yenileme Projelerimiz ile ilçemiz sınırları içerisinde bulunan eskimiş, hayat standartlarının çok altındaki yapı alanlarını yeniden düzenliyoruz ve ilçemizin daha yaşanılabilir, çağdaş bir kent olmasını hedefliyoruz.  Gaziosmanpaşa, İstanbul’un gelecek vaat eden ve süratle gelişen ilçeleri liginde en üst seviyeleri zorlamaya başlamıştır. İlçemiz artık tertemiz sokakları modern altyapısıyla, parkları, gençlik merkezleri, semt poliklinikleri, güvenli ve sağlıklı kapalı sabit pazar yerleri , çok amaçlı spor tesisleri,  modern taksi durakları ve sosyal belediyecilik uygulamalarıyla modern bir kent ve cazibe merkezine dönüşme yolunda önemli değişimlerle anılacaktır” ded