Yunanistan'ın başkenti Atina'da, hükümetin bütçe açığının daraltılması için uygulamayı kararlaştırdığı reformları protesto eden göstericiler şehri birbirine kattı.

Göstericiler, Yunan parlamentosunun da bulunduğu Sintagma meydanındaki iki otele molotof kokteyli attı. Yangın çok büyümeden itfaiye görevlileri tarafından söndürüldü. Ancak göstericiler polisle çatışmaya devam ediyor. Polis göz yaşartıcı bomba kullanıyor.

Protestocular, parlamento binası dışında eski ulaştırma bakanlarından Kostis Hacıdakis'e de saldırdı.

Hacıdakis'i ellerinde taşlarla kovalayan yaklaşık 200 sol görüşlü gösterici, "Hırsızlar! Utanın!" diye bağırdı.

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları, eylemciler tarafından sopalarla dövülen Eski Bakan'ın yüzünün kan içinde kaldığını söyledi.

Protestocular, hükümetin, maaş ve ödenek kesintileri başta olmak üzere kamu ve özel sektör çalışanlarının iş koşullarıyla ilgili reformlarını protesto eden sloganlar atıyorlar.

GREV HAYATI FELÇ ETTİ

Ülkede bugün Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) çağrısıyla çalışanlar, öğle saatlerinden itibaren iş bırakma eylemine başladı.

ADEDY ile GSEE, yarın da ülke genelinde 24 saatlik greve gidilmesi  çağrısında bulundu.

Öte yandan, reformları protesto çerçevesinde dün başlayan ve hafta sonuna  kadar sürmesi beklenen grevler kapsamında, tüm toplu taşıma araçları çalışanları  bugün 24 saatlik iş bıraktı. Eyleme şehiriçi hizmet veren otobüs, troleybüs,  tramvay, tren ile metro çalışanlarının katılmasıyla başkent merkezinde ulaşım felç oldu.