Sultangazi Belediyesi Ramazan Etkinlik Çadırı’nın Cuma günkü konuğu İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş oldu. Kamuoyunun televizyon sohbetleriyle yakından tanıdığı Doç. Karataş, teravihten sonra Ramazan çadırını dolduran Sultangazililere “Ramazan Ayının Bereketi”ni anlattı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konuşmasında Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu ifade eden Doç. Karataş, bu ayın sunduğu manevi iklimden istifade edilmesinin önemini anlattı.

Rahmet kapılarının açıldığı oruç ayında sabır ve hoşgörü konusunda azami dikkatin gösterilmesi gerektiğini söyleyen Karataş, “İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran bu ayda çokça ibadet etmeli, hatalarımızdan ötürü de tövbe etmeli, yaradandan af dilemeliyiz. Bu önemli geceleri dolu dolu yaşamalıyız.

Anne baba başta olmak üzere akrabalara yardımı ihmal etmemeliyiz. Komşularımızla iyi geçinmeli, imkanlarımız ölçüsünde yardımlaşmalıyız. Zira bu ay bir paylaşım ayıdır” dedi.
Gece, Hüseyin Süer’in Tasavvuf Müziği konseriyle sona erdi.

SEVGİ DÜZGÜN ALTUN’DAN ŞİİR ŞÖLENİ

Sultangazi Ramazan Etkinlik Çadırı’nda cumartesi günü de şair Sevgi Düzgün Altun, sevenlerine doyumsuz bir şiir dinletisi sundu.

Yıllar önce kaybettiği annesine ithafen yazdığı “Haberin Var mı?” adlı şiiri ve aynı adı verdiği şiir kitabı ile kamuoyundan büyük ilgi gören Altun, okuduğu şiirleriyle çadırı dolduran Sultangazililere zaman zaman duygusal, zaman zaman da keyifli anlar yaşattı.

Ramazan Etkinlik Çadırı’nda ayrıca Mehmet Emin Ay tarafından verilen sohbet de, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.