Kendisi adına employkyle.com (Kyle'ı işe alın) adresinde bir web sitesi hazırlayan Kyle, bu site üzerinden tam 15 farklı iş teklifi aldı ve en sonunda New York'tan gelen dijital pazarlama yöneticiliği görevini kabul etti.

Milliyet'te de yer alan habere göre, "Kendimi kalabalıktan sıyıracak bir fikre ihtiyacım olduğunu biliyordum ve bu yüzden kendimi açık artırmaya çıkardım" diyen Kyle, sözlerine şöyle devam etti:
"Dürüsttüm ve ne yönde bir kariyer seçeceğime bir türlü karar veremediğimi de hazırladığım sitede belirttim. Site sayesinde potansiyel işverenlerin dikkatini çekerek, bana en uygun işi bulabileceğimi düşündüm. Ancak son kararı vermek herşeyden daha zordu"

Kyle'ın CV'si, karakteri ve fikirleriyle ilgili bilgi veren internet sitesini 80 farklı ülkeden 4 binin üzerinde ziyaretçi gezdi.

Bağımsız girişimcilerden, çokuluslu şirketlere kadar bir çok işveren Kyle'a iş teklifinde bulunurken, New York'daki işi teklif eden şirketin yöneticisi Nadia Tarazi genç adamın sitesinden çok etkilenerek onu şirketine dahil etmeye karar verdi.

(sb)